8.9.2019

Melkein Brownie

Tein viime viikon lauantaina extempore ensimmäistä kertaa brownieita kun törmäsin helpon näköiseen ohjeeseen. Felixin kummisetä oli juuri sopivasti tulossa kylään, niin pyysin häntä tuomaan mulle tummaa suklaata. Taikina oli helppo ja nopea tehdä, tosin yhden mokan tein joka vaikutti aika radikaalisti lopputulokseen... Luin ohjeen nopeasti läpi ja olin lukevinani, että taikina laitetaan uunipellille. Kun kaadoin sen uunipellille niin hieman ihmettelin, että taikinaa jäi aika ohut kerros kun mielestäni brownien pitäisi olla aika paksu, että sisus juuri jää pehmeäksi. No en sen enempää ihmetellyt asiaa ja laitoin sen uuniin. No, uunin jälkeen reunat oli ihan korput. Vasta tämän jälkeen luin ohjeen uudestaan ja huomasin että kyllähän siinä lukee _uunivuokaan_. Onneksi pellin keskeltä sai leikattua ihan hyviä paloja kuitenkin. En varmasti tee tälläistä mokaa toista kertaa!


200g tummaa suklaata
200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1dl perunajauhoja
1/4tl suolaa 

1. Paloittele suklaa ja voi samaan astiaan ja sulata mikrossa. 
2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi.
3. Sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon ja lisää myös kaakaojauhe, perunajauhot ja suola. 
4. Kaada taikina uunivuokaan ja kypsennä uunissa 30min 175 asteessa. Sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti