26.4.2019

Appelsiiniset kuppikakut

Olen tehnyt tällä hyväksi todetulla ohjeella aiemminkin ja olen ohjeen tänne jakanut vuonna 2017. Tämä ohje eroaa aiemmasta ainoastaan kuorrutteen osalta. Nyt laitoin siis kuorrutteen kerman joukkoon appelsiinituorejuustoa joka toi todella ihanan maun näihin! Appelsiini teki näistä todella raikkaita. Sain äidiltäni tyllan lainaksi niin sain harjoitella ensimmäistä kertaa tälläistä ruusupursotusta. Haluan ehdottomasti samanlaisen tyllan!


AINEKSET
3 kananmunaa
2½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
200g vaniljatuorejuustoa
100g voita

KUORRUTE
2dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
sokeria
vaniljaoskeria
keltaista elintarvikeväriä


1. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe, mittaa sokeri valmiiksi.
2. Sulata voi.
 3. Riko munat kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella.
4. Lisää munien joukkoon sulatettu voi, vaniljatuorejuusto, sokeri ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. 
5. Paista keskitasolla 200°C,15min.

6. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää tuorejuusto ja lopuksi värjää vaahto keltaisella elintarvikevärillä.
7. Pursota kermavaahtoa jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 
8. Koristele oman maun mukaan!

2 kommenttia:

  1. Minkä merkin tuorejuustoja käytit? Ihanan näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käytin Valion Viola appelsiini tuorejuustoa :)

      Poista