23.7.2017

HÄÄT: Vieraslahjat ja paikkakortit

Aloin jo hyvissä ajoin pohtimaan mikä olisi hyvä vieraslahja, koska perinteinen karkki ja runon pätkä ei tuntunut meille sopivalta vaihtoehdolta. Ehdotin ensin käytännöllisesti kuulakärkikynää jossa olisi ollut esim. meidän nimet ja hääpäivä, senkin takia kun meillä oli Terveisiä Hääparille -laput, mutta kynä ei saanut kannatusta. Kaasoni kanssa palloteltiin ideoita ja ilmoille lensi maustepurkki ja niimpä aloin joka kaupassa tutkimaan maustepurkki valikoimaa. Ikeasta onneksi löytyi juuri hyvän kokoiset ja näköiset purkit joten ostin sieltä. Purkkien oston jälkeen alettiin miettimään millä ne täyttäisi, ensin ajateltiin pieniä hopeisia sydän karkkeja ja joukkoon olisi laitettu muutama isompi pinkki sydän, mutta maustepurkin koon vuoksi niitä olisi mennyt todella paljon per purkki. Joni ehdotti geishaa ja se sopi minulle, joten laitoin ison laatikon geishaa tilaukseen. Geishan myötä häiden yhdeksi väriksi lisättiin vaaleanpunainen joka toistui mm. kimpussa, kukissa, pomponeissa ja Terveisiä Hääparille -lapuissa. Geisha oli juuri hyvä valinta, koska se toi väriä häihin, muuten kimppu ja muut kukat olisi olleet valkoisia ja ne olisi voinut olla aika laimeat..



Minulla oli hyvissä ajoin visio millaiset paikkakortit haluan tehdä (kuva yllä), mutta kun näistä vieraslahjoista tuli suurehkot, niin oli välttämätöntä liittää niihin paikkakortit ettei pöydällä olisi ollut liikaa kaikkea. Ostin glitter kartongin samaan aikaan kutsukorttien materiaalien kanssa, koska silloin luulin tekeväni yllä olevan kuvan mukaiset nimikyltit. Onneksi kartongin pystyi käyttämään myös näihin niin ei mennyt ihan haaskuun ja mielestäni oli kiva yksityiskohta, että kääntöpuoli oli glitterinen, vaikka ei varmaan kovi moni sitä huomannut.. Glitter oli todella irtoavaa, mutta näppäränä kiinnitin sen hiuslakalla ja hyvin pysyi!
Montaa vaihtoehtoa ei ollut kuinka nimet laittaa purkkeihin, joten leikkasin vain glitter kartongista tietyn kokoisia paloja, äitini kirjoitti niihin jokaisen etunimet ja laitettiin ne korkin suuhun kuminauhalla. Mielestäni kuminauha oli ihan ok, koska se ei juurikaan näkynyt korkin alta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti