16.7.2017

HÄÄT: Häiden ruokapuoli

© Lisa McWhirter
Meillä oli ruokana aika perinteisiä ruokia ja ruoka tarjoiltiin buffetin muodossa. Ruuan teki juhlatilan väki, mikä oli hyvä juttu, ettei tarvinnut käydä läpi eri cateringejä. Olin jo aiemmin muutamalta tutulta kuullut kehuja paika ruuasta ja olivat kyllä aivan oikeassa! Ruoka oli niin hyvää ja ruoka oli todella hyvin maustettua. Vieläkin harmittaa etten jaksanut hakea lisää! Vieraat kehuivat myös ruokaa, mikä on hyvä, koska monelle jää häistä mieleen juurikin ruoka..

© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter
Jälkiruoka pöydässä oli tietty hääkakkua, jonka teki äidin tuttava. Äiti itse intoutui tekemään kahta lajia pipareita, joista toiset on aina ollut mun lemppareita, eli kermavaahtokeksit = Pursotin J:iit. En tiedä mikä on keksien oikea nimi, olen vain aina puhunut kermavaahtokekseistä.. Äiti teki myös Pätkiskakun. Autoin kuitenkin koristelemaan pipareita nomparelleilla, joten äidin ei ihan yksin kaikkea tarvinnut tehdä.

Perinteinen mansikkakermakakku on aina ollut mun lempikakku ja sitä alunperin pitkin tulla juhlatilan henkilökunnan tekemänä. Äitini tuttava teki meille kuitenkin kerran pari koekakkua ja ne oli niin kauniin näköisiä ja tietty hyvän makusia, joten oli pakko vaihtaa kakkua! Hääkakut oli koristeltu teemaan sopivasti. Meille ei tullut erikseen hääparin kakkuun kakunkoristetta, koska ne ei ole mielestäni niin hienoja. Kakun päällinen oli marsipaania, täytteenä tosiaan mansikkaa ja vaniljaa ja koristeena suklaaseen dipattuja mansikoita ja koriste kukkasia, jotka oli syötäviä.

 


 

© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter


Yöpalana meillä oli vain grillimakkaraa mausteineen. Yöpalasta ei ole kuvaa. Itse en syönyt, koska ei tosiaan ollut yhtään nälkä, mutta kyllä kaikki makkarat upposi vieraille. Alkuun ei ollut ollenkaan varmaa, että tuleeko meille edes yöpalaa, koska itse en pidä sitä tärkeänä, enkä ole ikinä missään juhlissa sitä kaivannut tai odottanut. Enkä varsinkaan halunnut, että yöpala on jotain sellaista, että tarvitsisi tehdä taas kattaus. Halusin nopeasti syötävää ja helppoa. Grillimakkara on omasta mielestä riittävä ja sopii kesähäihin. Grillistä tuli myöskin ihana tuoksu!

Nyt tuli nälkä kun muistelin ja katselin näitä herkullisia ruokia ja jälkkäreitä, pakko mennä heti tekemään iltapalaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti