10.7.2017

HÄÄT: Hääohjelma

Vielä olisi jokunen sana kirjoiteltavana häistämme. Hääpostauksia olen tiputellut tänne blogiin aika ahkerasti ettei vain pääse unohtumaan mitään. Olen halunnut kirjoittaa hääpäivästä muistoja talteen, jotta päivään voi kuvien lisäksi palata myöhemmin myös tekstin kautta. Nyt esittelyvuorossa on hääohjelma. 

Me halusimme ohjelmaltaan aika rennot häät. Sellaiset, joissa ei kiirehditä ohjelmanumerosta toiseen, vaan vierailla on rauhassa aikaa seurustella ja oleilla. Aikataululuja tai päivän kulkua ei sen vuoksi ollut esillä vieraille ollenkaan. Ainoat aikataulut mitä meillä oli: tietty vihkiminen klo 16:15, ruokailu klo 18 ja kahvitus klo 20:30. Alustavasti suunniteltiin kaason ja bestmanin kanssa missä välissä mahdollisesti on mitäkin, mutta enemmän 'katsotaan tilanteen mukaan' -meiningillä.

Alkumaljan ja yhteiskuvan jälkeen siirryttiin sisälle ja oli vuorossa pienimuotoinen tutustumisleikki. Bestman kyseli muutamia kysymyksiä, kuten "Sulhasen työkaverit", "Morsiamen sukulaiset" jne ja jos koki kuuluvansa kysyttyyn kysymykseen piti nousta ylös, jotta muut vieraat vähän näkevät ketä tuntee kenet ja mistäkin. 

Yksi hääohjelma oli vähän sellaista oheistoimintaa, jota vieraat saivat tehdä vaikkapa ruokailuvuoroaan odotellessa. Jokaisen istumapaikalta löytyi Terveisiä Hääparille -lappu ja tietty kynä. Täytetyt laput käytiin tiputtamassa sille tarkoitettuun "häälaatikkoon", joka oli juhlapaikan lahjapöydällä. Bongasin tervehdyslaput joskus netistä ja päätin että meidän häissä nämä laput korvaavat perinteisen vieraskirjan. Tein laput itse wordilla, mutta tekstiin katsoin apuja netistä. Lappuja oli täytetty runsain määrin ja luulen, että lähes jokainen vieras oli täyttänyt omansa ainakin yhdessä puolisonsa kanssa. Luimme laput seuraavana päivänä ja ne oli todella hyvin täytetty ja vieraat olivat keksineet hyviä juttuja! 

© Lisa McWhirter

Ruokailun jälkeen vanhempani puheen sijaan soitattivat yllätyksenä Henry Theelin Tyttären Valssin. Muita puheita tai sen tapaista ei ollut. 
Häätanssi oli myös ennen kahvia ja meidän kappale oli Jonin valitsemana Juhani Markolan Rakkauden aamu. Bestman toivotti meidän toiveesta muutkin heti tanssimaan, koska ei ehditty hirveästi harjoittelemaan tanssia, joten oli mukavampaa kun emme olleet koko kappaleen ajan kaksin. Meidän häätanssin jälkeen DJ soitti vanhempieni häävalssin ja he saivat valssata sen 28-vuotis hääpäivän kunniaksi. 

Kahvin jälkeen meillä oli perinteinen kenkäleikki, tosin Jonin kohdalla nostettiin kengän sijaan vasara. Olen aina pitänyt tästä leikistä muiden häissä ja ehdottomasti halusin sen meillekkin. Kaaso ja bestman keksivät kysymykset, jotka oli todella hyviä ja hyvin muotoiltuja! 

© Lisa McWhirter
Illan aikana oli myös minulle osoitettu laulu, jonka vieraat lauloivat seisoen ja minä jäin istumaan. Tämä on ilmeisesti ollut etenkin ennen vanhaan perinteisesti laulettava laulu morsiamelle. Kyseessä on "Sä kasvoit neito kaunoinen". 

© Lisa McWhirter
   
Myöhemmin meillä oli vielä meidän vanhemmille osoitettu leikki, 'Haluatko anopiksi?' - visa. Vaikutteita otettiin Haluatko Miljonääriksi -ohjelmasta. Visa toteutettiin pareittain, ensin oli anoppien vuoro ja sitten appiukkojen. Molemmille parille oli erit neljä kysymystä. Mietittiin kysymykset huolella ja pohdittiin mihin heillä voisi olla vastaus tai edes jomman kumman vanhemmalla, mutta kuitenkin niin ettei ole liian helppoja. Heillä oli käytössään kolme oljenkortta, joista anopit ei käyttänyt yhtään (olisi kannattanut) ja appiukot käyttivät kaikki! Palkinnoksi vanhemmat saivat karkki- ja suklaarahaa, vaikka kummatkaan ei saanut kaikkia oikein. Tämä osoittautui hyväksi ohjelmanumeroksi, viihdearvo oli kova.


© Lisa McWhirter
© Lisa McWhirter

Loppuillasta keräännyimme ulos perinteistä kimpun ja sukkanauhan heittoa varten. Mulla ei ollut erikseen heittokimppua, koska ajattelin ettei se kimppu muutenkaan säily kauaa ja en ajatellut kuivattavani sitä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti