17.1.2017

REMONTTI: Missä mennään nyt ja laatta pohdintoja

Remonttiin tuli noin kuukauden viivästys, koska J oli kipeä, mutta nyt on taas päästy tekemään. Tällä viikolla päästään aloittamaan jo pikku wc:n laatoitus. Kaikki laatoitukset tehdään siis itse kokemuksen syvällä rinta äänellä. Nyt ollaankin pari päivää pähkäilty lopullisia laatta valintoja. Kph:n ja saunan laatat on valittuna ja vessojen seinät tulee samalla kuin edellä mainituissa, mutta lattia ja seinille tulevien "koristelaattojen" värit mietityttää. Kaikki tuntuu hyviltä vaihtoehdoilta, mutta mikä olisi meille paras ja mitä jaksetaan katsoa seuraavat 20-vuotta?

Tässä on laattojen värivaihtoehdot. Koristelaatoista pidän enemmän tuosta tummasta, joten sen perusteella lattiaksi pitäisi tulla musta laatta 5x5 koossa, koska mielestäni lattian pitää olla tummempi. Jossain kuvakulmissa tuo tummanharmaa näyttäisi sopivan tumman koristelaatan kanssa, mutta kun oikein katsoo, niin ei nekään oikein yhteen sovi. Jos, haluttaisiin vessoihin sama lattia kuin muuallakin (eli kuvassa näkyvä vaaleanharmaa) niin seinille pitäisi laittaa valkoista koristelaattaa. Tuo valkoinen ei pääse oikein oikeuksiinsa kuvissa, se on livenä tyylikkäämpää.

Ajatuksena on, että seinät on muuten valkoista laattaa vaakatasossa, mutta yhdessä kohdassa wc:n seinää menisi ylhäältä alas asti ensin yksi rivi tuota "metallinauhaa", sitten 5riviä koristelaattaa ja sitten vielä yksi "metallinauha" ja sitten jatkuisi valkoista laattaa. Aikaa ei ole paljon miettiä, mutta eiköhän me johonkin hyvään ratkaisuun päädytä.

Keskimmäiset on koristelaattoja seinille.

Loput kolme on lattia vaihtoehtoja.
Keittiö näyttää tällä hetkellä enemmän varastolta..

Olohuoneen seinä on saanut uuden ehjän pinnan vanhan "tilkku täkin" peitoksi.
Kylpyhuoneeseen ja saunaan on tehty jo kaadot, vaikka sitä ei kuvasta oikein huomaa.

4 kommenttia:

  1. Meillä alkaa just putkiremontti ja käyn läpi laattamateriaaleja, Hyviä värejä olet valinnut mukaan! Itsekin kovasti pohdin miten saan valittua sellaiset, joita jaksaa katsoa tulevatkin vuodet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löysitte mieleiset laatat! Mielestäni laattojen valinta oli hankalinta koko remontissa, mutta olen kyllä ollut tyytyväinen valintoihimme :)

      Poista
  2. Kiitos Jasmiina, tästä postauksesta. Meillä on juuri WC-remontti suunnitteilla ja uudet laatat pitäisi valita. Tosi hyvä pointti tuo, että niitä samoja pitää jaksaa katsella aika pitkään eli valinta kannattaa tehdä huolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti mieleiset laatat löytyy, tsemppiä! :)

      Poista