16.1.2017

2-vuotta tupakoimatta

Nyt olen ollut kaksi vuotta tupakoimatta ja tunnen olevani vapaampi kuin koskaan. Tuntuu hullulta ajatella että jo kaksi vuotta! Edelleen kun sitä oikein miettii, niin tuntuu uskomattomalta. En osannut ikinä kuvitella että en polttaisi, tai nähnyt itseäni onnistuvan lopettamisessa.
Omat asenteet tupakointia kohtaan on myöskin muuttuneet huimasti näiden kahden vuoden aikana. En koskaan olisi uskonut että ennen jotenkin niin arkisesta perustarpeesta on tullut rumaa, pahaa ja jopa säälittävää. En silti esim. halveki tupakoitsijoita, enkä ala "paasaamaan" kenellekkään tupakan vaaroista tai lopettamisesta, koska tiedän ettei se auta, lopettaminen lähtee täysin itsestä. Mutta, suosittelen, yritän rohkaista ja saatan mainita asiasta noin ohimennen. Jotenkin vaan harmittaa tupakoitsijoiden puolesta, koska tiedän kuinka hyvä olo heillä voisi olla jos vain lopettaisivat!

"Tupakka tappaa ja porkkanaankin voi tukehtua." Mutta, valitsen silti mielummin sen porkkanan.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut! :) Itsekin olen ollut nyt vähän päälle pari vuotta tupakoimatta ja olen erittäin onnellinen että pystyin lopettamaan. Olen myös omalla kohdallani huomannut kuinka suhtautumiseni tupakointiin on muuttunut ja huomaan välillä kuinka tulen vähän surulliseksi niiden puolesta jotka polttavat ja joilla ei ole aikomustakaan lopettaa. Jotenkin nykyään tupakan polttaminen vain tuntuu terveyden ja rahan haaskaamiselta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja onnittelut myös sinulle! :) Kiva kuulla, että jollain muullakin on samanlaisia ajatuksia tupakoinnin suhtautumiseen lopettamisen jälkeen. Ja nykyään tupakointi on muutenkin tehty melko hankalaksi, kun missään ei oikein saa polttaa, eikä tupakat näkyä kaupoissa jne..

    VastaaPoista