19.1.2017

HÄÄT: Juhlatila

Meidän juhlatila on Ilmaristen Matkailutila. Juhlatila mielestäni määrää aika pitkälti juhlien luonteen ja luo koko häiden tunnelman. Itse lähdin vähän liian myöhään valikoimaan juhlatilaa, koska aika moni oli varattu sille päivälle ja vaihtoehtona ei ollut vaihtaa päivää. Mutta, olen erittäin tyytyväinen meidän paikkaan ja luulen, että vaikka kaikki olisi ollut vapaina, niin oltaisiin silti päädytty tähän. Listasin alle pohdintoja yleisesti juhlapaikoista ja mitä siltä halusin - kaikki kohdat täyttyvät Ilmaristen matkailutilalla.

(Kuvat on otettu Ilmaristen Matkailutilan kotisivuilta luvan kanssa)

Sijainti
Koen, ettei kirkon ja juhlapaikan tarvitse sijaita kiinni toisissaan, mutta ei myöskään saa olla liian pitkä välimatka (yli 20km/yli 30min).  Meillä kirkko oli valikoituna ennen juhlatilaa ja meidän kirkko on keskellä keskustaa, eli juhlapaikalle pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Matkaa kirkon ja juhlatilan välillä on 10km suoraa tietä, autolla kestää 15min.

Koko
Meillä tulee olemaan noin 55 hengen häät, joten heidät pitää saada istumaan ja ruokailemaan ilman, että ollaan kiinni toisissa tai jouduta liian erilleen. 
Tilassa pitää myös mahtua tanssimaan ilman, että pöytiä pitää alkaa kesken kaiken siirtämään ja pitää mahtua liikkumaan muutenkin sujuvasti ilman väistöliikkeita. Muttei myöskään saa olla liikaa väljää tilaa. 

Tilan yhtenäisyys
Haluan itse, että koko juhlaväki mahtuu yhteen tilaan. On mielestäni epämukavaa, jos osa porukasta joutuu olemaan toisessa huoneessa ja erillään muusta porukasta. Tuskin kukaan haluaa istua viereisessä huoneessa, kun ohjelma numerot alkavat.

Ruokailu
Olen sen verran laiska, että arvostan sitä, että saan kaikki saman katon alta. Pääruuasta jälkiruokaan.

A-oikeudet
Tämä jakaa ihmiset aikalailla kahtia. On tietty kiva, jos saa tuoda omat juotavat, mutta en kuitenkaan aio hankkia älyttömästi viinaa virosta. Kun paikalla on A-oikeudet, on siellä myös baari ja vieraat saavat näin ollen juoda itsensä humalaan omaan piikkiin näin tahtoessaan... En koe, että häiden tulee olla ilmaisen viinan bileet. Ja meidän suku huomioiden osalla menisi överiksi, jos olisi ilmaisen viinan bileet.

Tila ja se sen miellyttävyys
Paikan pitää miellyttää meitä. Emme olisi valinneet paikkaa, joka ei ole meidän näköinen tai siitä ei saisi meidän näköistä.
Plussaa oli myös se, jos lähes kaiken saa saman katon alta mm. kukka-asetelmat pöytiin, koristeita joita voi hyödyntää omissa häissä. Joistain paikoista pyydetään aivan järjettömiä summia, joihin ei oikeastaan edes kuulu mitään, kun taas toisissa paikoissa saa pienelläkin rahalla kuulumaan kaiken siivouksesta pöytäliinoihin. Ilmaristen Matkailutilalla on myös huoneita, joten yöpyminen on mahdollista niin meille kuin vieraillekkin.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Olen itse miettinyt kyseistä paikkaa häille. Osaatko sanoa miten paljon tuohon kuvassa olevaan saliin mahtuu ihmisiä (+tanssitila jne), ja onko siis erillisiä huoneita vieraille? Meillä kun on n. 100 vierasta listassa, ja olisi kiva että kaikki mahtuu samaan tilaan.. Ymmärsin kirjoituksestasi, että tila on kovin pieni, jos teilläkin on n. 55 henkilöä häissä.. Kiitos jo etukäteen! :)
    -Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tuohon juhlatilaan mahtuu max. 130 henkeä, mutta en osaa sanoa kuinka paljon silloin jäisi tilaa tanssilattialle.. Ja tosiaan on vain tuo yksi juhlasali. Uskoisin, että 100 henkeä saisi ihan hyvin mahtumaan, riippuen tietty miten kaiken sijoittaa ja kuinka paljon mahdollinen bändi/dj vie tilaa :) Meille esim. tulee kolme pitkää pöytää pitkittäin, ei tuon kuvan mukaisesti. Laitan kuvia tilasta kun meidän häät on juhlittu, joten toivottavasti saat silloin tarkemman kuvan. :)

      Poista