3.5.2016

Mariannejuustokakku

Sunnuntaina oli mieheni syntymäpäivät ja leivoin synttäreille jauhelihapiirakan ja mariannejuustokakun. Halusin tehdä vähän erinlaisen kakun kuin yleensä ja päädyin sekoittamaan kahta ohjetta itselle mieleiseksi. Molemmat onnistui hyvin ja kelpasi vieraille, vaikka epäilinkin aluksi.

Jauhelihapiirakan pohjan tein itse ja täytteeksi tuli jauhelihaa, sieniä, sipulia, valkosipulia, herne-maissi-porkkanaa, mozarella juustoraastetta ja päälle kermaviili-munaseos.


Pohja: 
200g mariannekeksejä
75g voita

Täyte:
200g vanilja tuorejuustoa
145g valkosuklaata
4dl kermavaahtoa
0,5dl sokeria
4 liivatetta 
tilkka vettä
mariannerouhetta

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään
2. Painele keksiseos irtovuoan pohjalle

3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, 10min
4. Vatkaa kerma vaahdoksi
5. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri
6. Sulata suklaa mikrossa ja yhdistä juustoseokseen
7. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata kuumentamaasi vesi tilkkaan ja kaada liivateneste hiljalleen juustoseokseen koko ajan sekoittaen
8. Lisää kermavaahto juustoseokseen ja sekoita hyvin
9. Sekoita joukkoon halutessasi mariannerouhetta tai mariannekeksin paloja
10. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta, anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. 

11. Koristele hyytymisen jälkeen esim. mariannekekseillä, -rouheella tai -karkeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti