8.5.2016

Mangojuustokakku

Tein taas mun bravuuria äitienpäiväksi eli juustokakkua ja tällä kertaa mangosta. Kakku oli todella raikas ja hyvä. Mango sopi tähän yhtä hyvin kuin mustikatkin. (Tämä on siis sama ohje kuin mustikka-valkosuklaa juustokakussa.) Suosittelen tätäkin ohjetta erittäin lämpimästi, helppo ja nopea tehdä ja aivan taivaallisen hyvää!
 

Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
200g mango tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
n. 0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Kiille: 
2prk mango pilttiä
sokeria
2 liivatelehteä
tilkka vettä
 
 
Pohja:
1. Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita hyvin yhteen.
2. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
2. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, mausta kerma
3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri
4. Sulata suklaa mikrossa ja yhdistä juustoseokseen
5. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata kuumentamaasi vesi tilkkaan ja kaada liivateneste hiljalleen juustoseokseen koko ajan sekoittaen
6. Lisää kermavaahto juustoseokseen ja sekoita hyvin
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Kiille: 
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
2. Laita piltit kulhoon ja mausta sokerilla 
3.Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivateneste pilttien joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen
4. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään
 
Koristele seuraavan päivänä esimerkiksi mangon paloilla ja valkosuklaalla. 


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti