27.5.2016

Raparperipiirakka

Tein viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa raparperipiirakkaa ja vieläpä oman maan raparpereista! Tuntui jotenkin tosi hyvältä mennä ulos ja hakea talon kulmalta raparpereja, kuoria, pilkkoa ja tehdä piirakka. Ensimmäinen kerta kun haen omalta pihalta yhtään mitään ruoka pöytään, ellei viime kesän parveke yrttejä lasketa.
Oli tosi herkullista ja tätä ohjetta käytän usein esim. mustikkapiirakkaankin. Ohje on muutenkin tosi helppo ja nopea tehdä.


Pohja
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte
½l marjoja
2dl kermaviilia
2 munaa
½dl sokeria 

1. Vaahdota margariini ja sokeri vatkaimella
2. Sekoita kuivataineet keskenään
3. Sekoita vaahdon joukkoon muna ja jauhot  
4. Taputtele pohja vuokaan

5. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri lusikalla
6. Laita marjat vuokaan ja päälle täyte
7. Uunissa 200°C n. 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti