20.12.2021

Pätkisfudge

Halusin tehdä Alexin kummille joulumuistamiseksi jouluisia herkkuja ja päädyin tekemään yhdeksi herkuksi ensimmäistä kertaa fudgea vaikka en ole fudgea aiemmin oikein kunnolla edes maistanut. Käytin nyt myös ensimmäistä kertaa kondensoitua maitoa ja seisoinkin kaupassa ensin maitohyllyn edessä ja aloin miettimään, että tuskin se edes tältä hyllyltä löytyy ja sitten googletin minkälaisessa purkissa sitä edes myydään ja tölkin nähdessäni päätin mennä leivontajuttujen luo ja sieltähän sitä löytyi. Jos tykkäät tai tiedät jonkun ketä tykkää mintun mausta ja todella makeasta niin suosittelen kokeilemaan. Toki pätkiksen tilalla voi käyttää muutakin suklaata kuten esim. Da-Capoa.
 

200g tummaa suklaata
2 pussia Pätkis mini biteseja (2x140g)
1 tölkki kondensoitua maitoa

- Vuoraa noin 20x20 astia leivinpaperilla ja öljyä paperi kevyesti. Valitse astian koko sen mukaan, kuinka  paksuja paloja haluat. 
- Kaada kondensoitu maito pieneen kattilaan. 
- Pilko perään tumma suklaa ja pätkikset. 
- Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes massa on tasaista ja notkeaa.
- Kauho massa leivinpaperin päälle vuokaan ja koristele haluamallasi tavalla. Fudge alkaa heti jähmettyä, joten koristelussa kannattaa olla nopea. 
- Laita fudge jääkaappiin jäähtymään. 
- Leikkaa jämäkkä fudge paloiksi. 
- Säilytä jääkaapissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti