12.11.2021

Sisarussuhde

Alexin raskausaikana pohdin usein mitenköhän Felix tulee ottamaan isoveljen roolin ja vauvan vastaan, koska hän ei tuntunut yhtään ymmärtävän, että äidin mahassa kasvaa vauva vaikka kuinka siitä juteltiin. Kun toimme vauvan ensimmäistä kertaa kotiin on Felix ollut heti mitä mahtavin isoveli. Hän osasi heti silittää ja pussata varovasti eikä ole kertaakaan tarvinnut sanoa, että varovasti, eikä mustasukkaisuutta ole ilmennyt kertaakaan. Alusta asti Felix halusi pitää vauvaa sylissä, keinuttaa sitteriä, tuoda harsoa, antaa leluja, mennä ensimmäisenä sanomaan huomenta ja paljon muuta. Kaiken tämän lisäksi hän piti huolta myös minusta, esim. tarkisti onko vesipullosani vettä ja jos ei ollut niin hän kiikutti sen Jonille ja pyysi täyttämään. 

Sitä mukaan kun Alex on kasvanut ja menettänyt vauvamaisuuttaan on heidän suhteensakin kehittynyt ja sitä on ollut ilo seurata. Tällä hetkellä Felix on 3,5v ja Alex on vähän vajaa 8kk. Pojat halailevat ja kiehnäävät toisissaan paljon ja Felix hauskuuttaa Alexia niin että nauru vaan raikaa. Felix myös pyytämättä vahtii Alexia kun hän on menossa tekemään jotain kiellettyä kuten robotti imurin luo niin Felix menee tomerana ja vetää varoen jaloista kauemmas. 
 
Pojilla on ikäeroa 2vuotta ja 11kuukautta ja tämä ikäero tuntuu juuri sopivalta monestakin syystä. Sisarussuhteen kehittymistä on kyllä ihana seurata aitiopaikalta ja innolla odotan miten heidän suhde etenee sitä mukaan kun kummatkin kasvaa. ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti