15.11.2021

Daim-juustokakku

Nyt tulee isänpäiväksi tekemäni daim-juustokakun ohje. Nettiä selatessa törmään usein hyvän kuuloisiin ohjeisiin ja olen linkkaillut niitä aina äidilleni, mutta ne ohjeet hetkessä hukkuu muiden viestien alle, joten perustin meille ryhmän mihin jaetaan vain ohjeita, jotta ne löytää helposti kun tarvitsee. Isänpäiväksi kävin läpi näitä ohjeita, koska halusin kokeilla jotain uutta ja nyt sieltä valikoitui tämä daim-juustokakku helpon kuuloisen ohjeen perusteella. Tätä teen ehdottomasti uudestaankin, koska oli tosiaan helppo ja nopea tehdä ja todella hyvää!

Tein kakun 16cm irtopohjavuokaan. Täyte riittää 22-24cm kokoiseen vuokaan, mutta tällöin kakusta tulee matala ja pohja täytyy tehdä tuplana.
 

POHJA
100g suklaahippukeksejä
30g voita sulatettuna 
 
TÄYTE
200g valkosuklaata
2 isoa (á 56g)  Daim-patukkaa 
2,5dl Flora Kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl turkkilaista jogurttia

PÄÄLLE
1 iso (á 56g) Daim-patukka

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. 
2. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja rouhi daimit noin sentin kokoisiksi paloiksi.
3. Vatkaa Flora Kuohu kunnon vaahdoksi ja mausta. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä jogurtti ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa ja kääntele lopuksi joukkoon myös rouhittu daim. 
4. Kaada taikina keksipohjan päälle ja tasoita. Anna kakun olla vähitään pari tuntia jääkaapissa tai yön yli.
5. Rouhi yksi daim-patukka ja koristele kakku ripottelemalla rouhe kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti