7.2.2021

Felix pinnasängystä isojen poikien sänkyyn

Felix sai siirtyä isompaan huoneeseen ja samalla pinnasängystä juniorisänkyyn, jotta pinnis ja pienempi makuuhuone vapautuu vauvalle (vaikka hän nukkuukin aluksi meidän makkarissa). Ensimmäinen yö uudessa huoneessa ja sängyssä oli lauantaina 23.1. eli kaksi viikkoa sitten. Vein Felixin aamulla mun vanhempien luokse hoitoon, jotta me saimme rauhassa vaihtaa huoneiden järjestystä ja kasata Felixille uudet kalusteet ja lajittelin kaikki lelut niin, että jätin "Simon" huoneeseen pienten lelut, jotta sain mahtumaan olohuoneen parista laatikosta lelut Felixin huoneeseen. Huoneen esittelen toisella kertaa, sillä nyt kerron miten pinnasängystä juniorisänkyyn siirto sujui!

Joni haki Felixin päivälliseksi kotiin, koska huoneiden järjestelyssä meni yllättävän kauan aikaa vaikka oli kantoapua. Syötiin pikaisesti päivällinen ja mentiin sitten tutustumaan uuteen huoneeseen. Ostin jo 2019 jouluksi työkalupöydän mikä on pidetty siitä asti paketissa, koska en kokenut järkeväksi antaa sitä niin pienelle, joten laitoimme sen paketin lattialle odottamaan, jotta Felix sai uudessa huoneessa avata ensitöikseen lahjan. Hän tykkäsi työkalupöydästä ja sillä leikittiin loppuilta. 
 

Pidettiin samat rytmit ja rutiinit, Felix otti uuden huoneen heti omakseen eikä käynyt edes kurkkaamassa vanhaa huonetta. Hän juoksi uuteen huoneeseen ja sänkyyn aivan kuten aiemminkin. Menimme Jonin kanssa sänkyyn myös "nukkumaan" jos Felix lähtee seikkailemaan huoneesta ja katseltiin huoneessa olevasta kamerasta Felixiä. Ensin hän nousi ylös ja kävi ovella, mutta juoksi samantien peiton alle, hetken päästä hän nousi uudelleen ja juoksi olohuoneen sohvalle. Joni vei Felixin takaisin, peitteli uudelleen ja sitten hän jäi sänkyyn ja nukahti miltei heti. Noin puolenyön aikaan heräsin siihen kun huoneesta kuului pientä itkua ja avasin kameran ja huomasin Felixin istuvan lattialla sängyn vieressä?! Menin paikalle ja me halattiin sekä peittelin uudelleen sänkyyn ja sitten hän jatkoi heti unia aina aamuun asti. Aamulla hän ei tullut herättyään pois vaan loikoili sängyssä ja odotti että käyn hakemassa hänet. 

Silloin sunnuntaina jätettiin päikkärit välistä, kuten jäi lauantainakin. Felix muutenkaan ei nuku ihan joka päivä edes päiväkodissa. Hänelle riittää parit päikkärit viikkoon, koska nukkuu yöt niin hyvin. Tästä yöstä lähtien tähän asti (kop kop kop) kaikki yöt on menneet hyvin ja hän on nukahtanut uuteen sänkyyn yhtä nopeasti kuin pinnikseenkin. Felix tuli harmittavasti heti seuraavana tiistaina kipeäksi (=nenä vuosi), mutta silti yöt on menivät hyvin. Päiväunetkin hän on parina päivänä nukkunut. Oletin alunperikin, että päikkärit on varmasti hankalampi saada nukahtamaan tähän sänkyyn.

Nyt tosiaan kun kaksi viikkoa on kulunut uudessa huoneessa ja sängyssä uskalsin kirjoittaa ja julkaista tämän tekstin kun ainakin tähän asti kaikki yöt on menneet hyvin ja toivottavasti tulevat menemäänkin kun ei pieni flunssakaan haitannut tätä siirtymää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti