13.2.2021

DIY Kukkakranssi

Meillä on ollut suunnilleen marraskuusta asti olohuoneen keskimmäisessä ikkunassa roikkumassa valotähti, koska tykkään pimeään aikaan pitää tunnelmavaloja. Tähti sai olla ikkunassa pitkään, koska on ollut pimeää, mutta nyt kun päivät on jo paljon valoisampia ajattelin, että nyt on aika ottaa tähti pois. Ennen tähden pois ottoa aloin miettiä mitä siihen tilalle voisi laittaa, koska ajattelin täällä näyttävän kolkolta jos siinä ei ole mitään. Koitin googlailla nettikaupoista kaikkia roikkuvia juttuja tuloksetta. Yhtäkkiä keksin kukkakranssin mitä on nyt näkynyt enenevissä määrin somessa ja pikaisen pinterest selailun päätteeksi päätin, että tälläinen siihen tehdään! Tilasin tekokukat ikean click and collectin kautta ja ostin valkoisen 35cm kokoisen renkaan muovitukusta. Tähti oli halkaisijaltaan 50cm ja ensin ajattelin haluavani sen kokoisen renkaan tai minimissään 40cm, mutta onneksi kävin tämän renkaan hakemassa kaupasta sillä tuo 50cm olisi ollut kyllä aivan liian suuri. Tämä 35cm on juuri hyvän kokoinen. 
 

Itse en ole kovinkaan luova vaikka haluaisin olla ja helposti kuvittelen kaiken tekemisen helpommaksi mitä se oikeasti on ja sittenpä alkaa pinnaa kiristää, joten pyysin apua kranssin tekoon Felixin kummilta kun hän teki juuri itselleen tällaisen kuivakukista. Menin maanantaina hänen luokseen ja alettiin hommiin. Tai oikeastaan se meni niin että T teki ja minä katsoin silmä tarkasti vierestä ja kerroin mielipiteeni miten kukat tulisi asetella, vaikka siihen annoinkin vapaat kädet ja olin varmaan kaikkiin ehdotuksiin tyytyväinen. 

Kranssin tekoon meni yllättävän kauan aikaa eikä ollut helpoimmasta päästä ja totesin useasti, että onneksi en alkanut yksin tätä tekemään. Tekokukista ja -lehdistä tehtiin ensin pieniä kimppuja mitkä kiinnitettiin rautalangalla ja sitten kun niitä asetteli ja kiinnitti renkaaseen rautalangalla niin ne tietty pyörähti alas, koska tekokukat on melko painavia. Jatkettiin rautalangalla kiinnitystä, mutta otettiin lisäksi myös ruskeaa vahvaa teippiä jonka avulla kukat ja pienet kimput pysyi paikallaan. Laitettiin kranssi roikkumaan ikkunaan ohuella langalla ja jouduin hieman taivuttelemaan lehtiä, että ne peittäisi isommat teipit ja rautalangat alleensa. 

 

Olen tähän kranssiin niin tyytyväinen ja se on juuri sellainen kun mielessä kuvittelinkin. Se sopii niin hyvin meidän olohuoneeseen. En voisi olla tyytyväisempi! Ja nyt ehkä osaisin tehdä tällaisen yksinkin, kun katsoin niin tarkasti tekoa.

2 kommenttia:

  1. Wau upea!

    ❤️ Ihanaa ystävänpäivää! ❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista