19.8.2019

Vauvan vaatevinkit

Olen tällä viikolla käynyt läpi kaikki Felixin pienet vaatteet ja myynyt suurimman osan tilaa viemästä. Paljon olen myös säästänyt äitiyspakkaukseen. Vaatteita läpi käydessä mietin mitkä on ollut hyviä ja huonoja ostoja, joten ajattelin nyt kirjoittaa ylös omat vinkkini koskien vauvan vaatteita.


Suosittelen ostamaan pelkkiä kietaisubodeja ainakin koossa 50-56, miksei myös 62. Pieni vauva on niin heiveröinen, että en itse halunnut pistää pään yli vedettävää bodia ja tietty sellainen on myös hankalampi jos tulee "niska"kakat.

Suosittelen ostamaan pieniä vaatteita kirppikseltä, koska isompia kokoja ei kirppikseltä enää niin löydäkkään, eli silloin on pakko ostaa uusia. Pienet koot käy niin hetken aikaa, eikä ehdi paljoa kulua yhden vauvan käytössä. 

Suosittelen ostamaan pelkkiä paitoja aikaisintaan 74 koosta lähtien. Meillä oli pitkähihaisia paitoja jo 56 koosta lähtien, mutta ne ei ollut meillä ollenkaan käytännöllisiä, koska paita aina nousi ylös, joten alla piti pitää alusbodia ettei selkä ole jatkuvasti paljaana. Joten body on mun mielestä käytännöllisempi alle 74 koossa.

Hupparit, takit ja neuleet on turhia niin kauan kun lapsi kulkee turvakaukalossa. Tai korkeintaan malttillisesti voi hankkia yhden jotain. Meillä Felix kulki 9kk turvakaukalossa, jossa oli lämpöpussi ja se riitti hyvin sisävaatteiden kanssa. Ja siis kun käytiin kaupassa niin otin meidän rattaiden rungon mukaan ja kiinnitin kaukalon siihen, ettei siirretty Felixiä kaupan kärryihin ennekuin hän siirtyi isompaan turvaistuimeen, joten ei tarvinnut alkuun erikseen edes "kauppatakkia".


Jos vauva ei osaa talvella kävellä, eli on noin 8-10kk niin yksi talvihaalari riittää, tai voi olla toinen varoiksi, mutta niiden ei tarvitse mielestäni olla super kalliita tai omata paljon teknillisiä ominaisuuksia. Meillä ainakin ulkoilu oli enemmän pulkassa tai rattaissa istumista, eli puvun ei tarvinnut kestää kunnon lumessa rymyämistä niin olisi riittänyt vain lämmin talvihaalari ilman liiallisia hienouksia.

Meille on kotiin säädetty suositeltu 21 asteen lämpötila, eli meille jäi turhaksi lyhyt hihaiset pyjamat ja muutenkin lyhyt hihaiset vaatteet. Sillä sisällä lattian rajassa liikkuva tyyppi tarvitsee meillä pitkät vaatteet ja ulkona olen tänäkin kesänä suojannut ihoa suositellusti pitkillä vaatteilla. Eli suosittelen ostamaan lyhyt hihaisia vaatteita vain jos kokee niille tarvetta. Itse ostin täksi kesäksi yhdet shortsit ja kolme t-paitaa, joista kaksi t-paitaa oli liikaa.

Polarn O Pyretin sukat on ihan best! Ne on vähän hintavampia, mutta todellakin sen arvoiset. Ihan vauvalla menee perus H&M sukat hyvin, mutta heti kun alkaa liikuttelemaan jalkoja enemmän saati liikkua niin ne on heti pois jaloista.

Pyjamissa kannatan ehdottomasti vetoketjullisia malleja! Niitä nappeja on aika ärsyttävää napittaa pitkää rivistöä. Onko pyjama parempi terällisenä vai terättömänä niin en osaa sanoa, meillä on ollut molempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti