28.1.2019

"Unikoulu"

Aloitettiin "unikoulu" ja lopetin yöimetyksen kokonaan viime viikon perjantaina, ja se meni paljon helpommin kuin ikinä osasin kuvitella. Unikoulu on siksi heittomerkeissä, koska ei tässä ole mitään kouluttamista ollut, en nyt keksi parempaakaan termiä. Tähän auttoi varmasti se, että Felix on aina nukkunut omassa sängyssä ja 5kk iästä asti omassa huoneessaan niin paikat oli tutut. Meillä on myös päivisin tarkat rytmit ja rutiinit, joista pidän melko tiukasti kiinni, koska koen että ne on hyväksi lapselle.

Heti ensimmäisestä yöstä lähtien hän on itse nukahtanut noin 20minuutissa itse sänkyyn. Viemme hänet siis sänkyynsä, peittelemme ja toivotamme hyvät yöt, ja lähdemme huoneesta. Ensimmäisinä neljänä öinä hän heräsi joka yö kerran, jolloin Joni kävi nostamassa syliin, jotta rauhoittuu ja sitten laski takaisin sänkyyn nukahtamaan. Nämä herätykset kesti 10-30min. Viidentenä yönä hän heräsi ölisemään, mutta ei alkanut itkemään, joten ei käyty hänen luonaan ja silloinkin hän nukahti itsekseen uudelleen. Eli perjaatteessa tämä viides yö oli ensimmäinen yö kun hän nukkui kokonaan ja tämän yön jälkeen hän on tähän asti nukkunut kaikki yöt kokonaan!

Felix 3kk

Me vaihdettiin tämän takia nukuttajaksi Joni mun sijaan, että Felix tajuaisi että nyt on tavat muuttuneet, koska Felixhän on siis nukahtanut aina tissille. Puolessa välin viikkoa minä taas vein nukkumaan, jotta nähtiin että nukahtaako hän yhtä helposti myös silloin, ja nukahti hän! Joni piti viikon loman tämän takia, koska kuvittelin että me valvomme täällä kaikki yöt niin loman ansiosta saisimme vuorotellen nukkua päikkäreitä, mutta näin se ei todella mennyt.

Toteutimme tämän unikoulun/yötissin lopetuksen selkeästi oikeaan aikaan, kun tämä meni niin hyvin Ja varmasti tulee vielä huonompia öitä kun hampaita tms tulee, mutta nyt on päästy kuitenkin nukahtamis- ja yötissistä eroon mikä on pääasia. Mutta nyt nautitaan näistä unista niin kauan kun tätä kestää!

Mitään kummempia vinkkejä ei ole, koska me perjaatteessa vaan veimme hänet sänkyyn ja parina yönä kerran Joni nosti syliin ja that's it. Tietty ne rytmit, rutiinit, johdonmukaisuus ja se että on terve unikoulun aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti