27.9.2023

30-vuotias

Viime viikon perjantaina 22.9. tuli 30-vuotta mittariin. Aamulla sonnustauduin glitter olkanauhaan jossa luki "birthday queen" jottei keltään jäänyt epäselväksi kenellä oli synttärit. Työkavereille leivoin geishapiirakan ja se näytti maistuvan kaikille. Työkaverit omasta tiimistä yllätti ja olivat ostaneet lahjan - upean kukkimpun, lyhdyn, kynttilöitä ja suklaata. Toinen työkaveri yllätti myös sillä hän toi pienet kultaiset 30v pallot, pinkin hattutötterön ja uutuus energiajuoman. 30v pallot teippasin selkäni taakse oveen koristeeksi ja sainkin paljon onnitteluja päivän aikana niin oman talon väeltä kuin asiakkailta. En osannut odottaa lahjoja ollenkaan ja ihan herkistyin kun sain niitä. Joni ja pojat olivat myös hakeneet kaksi kimppua ruusuja (F valitsi oransseja ja punaisia), kahvipaketteja ja energiajuoman. Nämä odotti kotona kun töistä pääsin. Ilta menikin sitten pizzoja tehden seuraavan päivän juhlia varten. 
 

En ole itselleni tehnyt koskaan mitään bucket listiä tms, mutta nyt törmäsin jonkin sortin bucket listiin, jonka kohdat olisi kai jollain tapaa hyvä olla ruksittuna, kun täyttää kolkyt. Huumorimielessä päätin täyttää kuinka moni on tullut näistä tehtyä ensimmäisen 30 vuoden aikana.
 
1. Oppia uusi kieli – tehty. Osaan hyvin englantia ja vielä vuosienkin jälkeen Espanjaa (yllätyin taidoistani, kun katsoin Netflixistä rahapajaa ja tajusin todella hyvin mitä puhuttiin) ja vähän ruotsia.

2. Mennä elokuviin yksin – tehty. Olen tainnut käydä parikin kertaa yksin elokuvissa. Ensimmäisen kerran ehkä viime vuoden syksynä/talvena?

3. Hankkia tatuointi – tehty. Montakin. Ensimmäisen otin jo yläasteiässä.

4. Asua ulkomailla – tekemättä. En ole asunut ulkomailla, mutta en tästä haaveilekkaan.

5. Hankkia unelmatyö – tehty. Hankala sanoa, koska olen kokenut olevani unelmatyössäni vaikka tällä hetkellä opiskelenkin uutta alaa.

6. Osata soittaa instrumenttia – tekemättä. En osaa soittaa enkä koskaan ole osannut. Ei ole ollut kiinnostunusta soittamiseen.

7. Värjätä hiukset – tehty. Hiuksia on tullut värjättyä usein, koska äitini oli kampaaja. Nyt en ole värjännyt hiuksiani sitten vuoden 2017 syksyn. Tykkään omasta hiusväristäni.  
 
8. Ostaa yhdensuuntainen lento – tekemättä.

9. Juosta maraton – tekemättä. Olen kyllä puhunut ääneet, että puolimaraton voisi kiinnostaa.

10. Herättää eloon vanha kaverisuhde – tehty. Ja olen näistä niin onnellinen. 

11. Lähteä road tripille – tehty. Jonin kanssa ollaan tehty ja reitti meni näin: Turku - Helsinki - Petäjävesi - Tuuri - Oulu - Tornio - Ruotsi/Haaparanta -Kalajoki - Vaasa - Turku.

12. Pyytää palkankorotusta – tehty. On tullut pyydettyä ja saatua.

13. Omistaa lemmikkiä – tehty. Lapsuudenkodissa meillä on ollut kaksi gerbiiliä Tiku ja Taku, sekä ihana perhoskoira Tipsu.

14. Olla mukana joukkuelajissa – tehty. Olen ollut hetken yläasteen jalkapallojoukkueessa. Muita harrastuksiani ei varmaan lasketa joukkuelajeiksi vaikka niissä yhdessä esiinnytäänkin, esim. tanssi? 

15. Ajaa moottoripyörää/mopoa/skootteria – tehty. Kaverin skootteria on tullut ajettua, omaa mulla ei ole ollut. 

16. Hypätä laskuvarjohyppy – tekemättä. Tämä houkuttelee kamalasti, mutta toisaalta pelkkä ajatuskin kammottaa ja saa ahdistumaan kaikista kauhuskenaarioista.

17. Luovuttaa verta – tekemättä. En ole luovuttanut vaikka mielessä se on käynytkin.

18. Aloittaa yritys/liiketoiminta – tekemättä. Kiinnostava ajatus, mutta ei ideoita. 

19. Olla viikonloppufestareilla – tekemättä. En ole ollut kokonaista viikonloppua festareilla enkä halua. Yksi päivä on aina saanut riittää!

20. Opetella surffaamaan – tekemättä. En ole kokeillutkaan enkä edes halua.


21. Nähdä Broadway-musikaali – tekemättä.
 
22. Ostaa designer-laukku – tehty. Löytyy Guessia, Michael Korssia ja Valentinoa ainakin. 
 
23. Opetella keittämään uppomuna – tekemättä. Tiedän kyllä periaatteessa, kuinka se tapahtuu, mutten ole koskaan testannut käytännössä. 
 
24. Matkustaa yksin – tehty. Olen matkustanut bussilla ja junalla yksin ainakin Helsinkiin.

25. Telttailla/retkeillä yön yli – tehty. Lapsena olen varmasti edes yhden yön nukkunut teltassa.

26. Meditoida – tekemättä. En muistaakseni ole. Joogannut olen, mutta en meditoinut.

27. Olla hereillä 36 tuntia – tehty. Uskoisin olleeni.

28. Pystyttää puutarha – tehty. Ei mulla mitään isoa puutarhaa ole ollut, mutta olen kasvattanut joinain kesinä ainakin salaattia ja herneitä sekä kukkia olen istuttanut.

29. Rakentaa jotain – tehty. Varmasti jo peruskoulussa puutöissä, mutta olen aikuisiälläkin rakennellut jotain pientä tai ainakin auttanut.

30. Syödä yksin ravintolassa – tehty. Olen syönyt ja käynyt kahvilla yksin useammankin kerran. 
 
Listaa katsoessani voin siis todeta, että onhan tuota aika hyvin tullut tehtyä eri asioita (18/30), mutta vielä myös riittää puuhasteltavaa. Tosin tältä listalta voisin sanoa, että ehkä neljä olisi sellaisia mitkä voisin vielä toteuttaa ja loput tältä listalta jää aika varmasti tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti