26.12.2022

Joulu 2022

Tehtiin tällä kertaa niin, että Joni vei mut ja Felixin aamulla mun vanhempien luokse ja hän tuli kotiin Alexin kanssa, jotta Alex sai nukkua päikkärit rauhassa kotona, eikä ollut niin paljon raahaamista kun olisi pitänyt matkasänky ja paljon muut ottaa mukaan. Matkaa meidän välillä on autolla vain 10min, joten matkoihin ei onneksi kauaa mene. Me vietettiin rauhallista aamupäivää ja katsottiin Felixin kanssa lumiukko telkkarista ja tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun katsoin sen alusta loppuun. Lumiukon jälkeen katsottiin joulurauhan julistus samalla glögiä juoden. Mun isä meni tänä vuonna paikan päälle ja häntä koitettiin bongata tv:stä. Syötiin siinä puoli kahden aikaan jo kun Jonille ei tänä vuonna maistunut jouluruoka sairastelujen takia niin ei odoteltu häntä joulupöytään.
 

 

Joni ja Alex tuli hieman ennen kolmea kun Alex oli herännyt ja syönyt välipalan. Jonin isä tuli mun vanhempien luokse myös katsomaan joulupukkia ja kahville. Kun he tulivat niin aika pian mun isä lähti "viemään roskia" eli vaihtamaan pukin vaatteita. Me sillä aikaa Felixin kanssa koristeltiin keittiössä piparijuustokakkua mikä tehtiin edeltävänä päivänä. Sitten joulupukki tuli ja Felix ei ujostellut ollenkaan kuten viime vuonna. Hän heti sanoi että pukki näyttää vähän pappalta kun huomasi samanlaisen kauluspaidan pilkottavan ja huomasi heti hänen sydän sukat.. Koitettiin kyllä selitellä ja ehkä selitykset meni jotenkuten läpi vaikka hän vielä illalla pohti sitä kuinka pukki oli pappan näköinen! :D Ehkä hän ei siksi nyt ujostellut kun hän huomasi yhtäläisyyksiä pappaan. Eli ensi vuonna pappa ei voi enää toimia pukkina.
 
 

Kun lahjat oli jaettu ja avattu niin juotiin kahvit ja Alex söi samalla päivällistä. Me tehtiin Felixin kanssa tosiaan piparijuustokakku mitä olen aiemminkin tehnyt jouluksi. Tänä vuonna se ei maistunut yhtä hyvältä kuin vuonna 2019 jolloin viimeksi tätä tein. Tarjolla oli myös äidin tekemiä pikkuleipiä. Lähdettiin kotiin siinä viiden jälkeen, että ehdittiin hyvin kotiin ennen iltapuuhia. Kun pojat oli nukkumassa menin vielä kävellen Jonin tädin luokse joka asuu 350metrin päässä syömään juustoja ja juomaan pari lasillista valkoviiniä. Oli mukava mennä sinne vielä jatkamaan jouluaattoa kun siellä oli TV-tädin lisäksi hänen poika kumppaninsa kanssa, Jonin äiti ja heidän serkku. Joni on yleensä mennyt aattoiltana heille, mutta hän ei nyt jaksanut niin minä menin tällä kertaa. 
 

Joulupäivänä mentiin aamulla poikien kanssa mun vanhempien luokse. Alexin vein lounaaksi takaisin kotiin ja menin sitten takaisin heille. Syötiin jouluruokia rauhaksiin ja lähdettiin Felixin kanssa kotiin jo kolmen maissa. Loppupäivä meni ihan kotosalla uusilla leluilla leikkien. 

Tänään eli tapaninpäivänä laitettiin kotona jouluruokia ja sitten mentiin pulkkamäkeen ja metsäretkelle. Sitten käytiin vielä TV-tädin luona kylässä. Kun päästiin kotiin meni hetki niin Jonin isä tuli kylään. Harmittaa kun tuntuu, että joulu loppuu jo jouluaattoon, koska joulupäivä ja etenkin tapaninpäivä menee aika normi meiningeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti