20.2.2022

Alex 11kk

Täällä alkoi viimeinen vauvakuukausi! En voi käsittää mihin tämä aika on mennyt. Muistan vieläkin hyvin vuoden takaiset fiilikset kun en kivuiltani päässyt kunnolla liikkumaan ja nukkumisestakaan ei meinannut tulla mitään. Outoa, että siitä on vuosi - tavallaan niin pitkä aika, mutta tavallaan todella lyhyt.

Kuluneen kuukauden aikana Alex on ainakin oppinut taputtamaan ja liikkumaan kunnolla sivuttain tukea vasten, esim. sohvaa tai sohvapöytää pitkin. Sohvalle hän pääsee kiipeämään kun istuintyynyt on poissa. Nykyään hän liikkuu osittaisella konttaamisella/ryöminnällä. Hänellä on siis kädet niin kuin ryöminnässä, mutta jalat on siten kun konttauksessa. Hankala selittää, mutta hän näyttää niin hassulta kun liikkuu niin. Alex on myös oppinut huutamaan kovaa jos isoveli sattuu viemään lelun kädestä niin hän kyllä karjuu niin kovaa ja kauan, että saa lelunsa takaisin. Sanoisin että tämä on kyllä hyvä taito! :D

Pari viikkoa sitten siirryimme housuissa käyttämään kokoa 86, mutta yläosat on pääasiassa vielä 80 koossa. Melkein kaikki koon 80 housut kului puhki polvista kun vauhti on niin kova. Vaipat on edelleen koossa 6 ja tulee varmaan olemaankin jonkun aikaa. Uusia hampaita ei ole vielä puhjennut, mutta ylös etuhampaiden viereen on ihan pian puhkeamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti