22.6.2020

Juhannus 2020

Juhannus oli ja meni rennosti ja aika tavallisesti. Torstaina pääsin töistä jo klo 14, eli päästiin vapaiden pariin hyvissä ajoin. Perjantaina lähdettiin heti aamulla kun oltiin herätty ja syöty aamupala hakemaan mun veljeä kyytiin ja otettiin nokka kohti Vampulaa mun vanhempien mökkiä. Matkalla pysähdyttiin ensin mun kummitädin ja -sedän luokse, jotka myös asuvat Vampulassa. Felix tutki pikaisesti paikat ulkona ja sitten lähdettiinkin jo mun enon maatilalle katsomaan lehmiä, kissan- ja koiranpentua. Felix tykkää todella paljon lehmistä, joten oli kiva, että päästiin niitä nyt tutulle katsomaan. Nähtiin pienempiä vasikoita ja myös isompia lehmiä joita Felix ruokki innoissaan heinällä ja ruoholla. Tosin hän hieman pelästyi kun joku ammui todella kovaa, joten hän tuli mun jalkojen taakse piiloon. Koiranpentua hän myös osittain pelkäsi, välillä hän oli ihan ok ja koitti hieman silittääkkin, mutta pentu kun on niin hän oli todella energinen ja nopea liikkeissään. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun pääsi oikeasti koiraa lähelle ja sai mahdollisuuden silittää. Meillä ei ole lähi tutuilla koiria, että olisi päässyt aiemmin tutustumaan ja vieraiden koirien lähelle en ole uskaltanut päästää kun ei tiedä miten kumpikin käyttäytyisi.


Sitten päästiin vihdoin vanhempieni mökille. Felix tutki innokkaasti sisätilat ja ulkoota kaikki nurkat, koska hän on mökillä käynyt aiemmin vain kaksi kertaa ja ei niistä paljoa muista. Felix pelasi pappan kanssa palloilla ja touhotti omiaan. Päikkärien jälkeen Felix kävi myös pihalla olevassa paljussa (=kylpyammeessa) mun veljen kanssa, mutta hän ei siitä loppuen lopuksi niin pitänyt kun vesi oli viileää. Juhannusruokana oli grilliruokaa ja jälkkäriksi oli mansikkakakkua ja raparperipiirakkaa. Kotiin lähdettiin noin kuuden maissa ja kotiin tultiin mäkkärin kautta sopivasti iltapuurolle.


Lauantaina Jonin ystäväpariskunta kävi pihalla moikkaamassa ja sen jälkeen Jonin isä tuli hetkeksi ulos meidän kanssa. Muuten ei tehty mitään erikoista, ulkoiltiin ja oltiin kotosalla. Pelattiin paljon myös jalkapalloa, koska Joni sai vihdoin kasattua jalkapallomaalin minkä Felix sai synttärilahjaksi mun veljeltä eli hänen kummienoltaan.

2 kommenttia: