25.6.2020

Fetadippi ja paistettu leipä

Näin Iinan blogissa herkullisen fetadipin ohjeen ja klikkasin samantien ainakset ostoskoriin! Tiesin jo pelkästään aineksia katsoessa, että tämä ei voi olla muuta kuin hyvää. Tosin hunajan fani en ole, mutta päätin ensimmäisellä kerralla kokeilla sen kanssa kuten alkuperäisessä ohjeessa oli, jos vaikka olisinkin tykännyt. Tänään tein jo toisen satsin, mutta tällä kerralla jätin hunajan laittamatta, koska tämä ei minun mielestä sitä kaipaa ja on parempaa ilman. Jätin hunajan kuitenkin ohjeeseen sulkeissa niin jokainen voi oman maun mukaan laittaa tai olla laittamatta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tämä on niin taivaallisen hyvään ja tekoonkin meni vain noin 5min ja leivän voi myös halutessaan korvata dippivihanneksilla!



AINEKSET

150g feta-juustoa
150g maustamatonta tuorejuustoa
150g Creme Fraichea
1 kevätsipuli varsineen
3 valkosipulin kynsi
(Hunajaa)
Mustapippuria
Leipää, esim Ciabattaa
Valkosipuliöljyä

1. Sekoita vatkaimella feta, tuorejuusto, creme fraiche ja valkosipuli keskenään.
2. Silppua kevätsipuli pieneksi.
3. Laita dippi kulhoon (ja tee keskellä kolo ja kaada kolo täyteen hunajaa).
4. Ripottele päälle silputut kevätsipulit ja rouhi mustapippuria päälle.
5. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja pyöräytä nopeasti öljyn kanssa kuumalla pannulla.
6. Tarjoile dipin ja leivän kanssa!

2 kommenttia: