16.11.2019

Geishajuustokakku

Päätin viime viikon lauantaina extempore, että leivon seuraavan päivän isänpäivää varten geishajuustokakun. Joni haki illalla ainekset ja otti epähuomiossa liian vähän geishakeksejä pohjaa varten. No, ei se haitannut sillä yksi paketti riitti juuri ja juuri peittämään vuoan pohjan. Kakku ei muutenkaa onnistunut koostumuksellisesti, vaikka tähän kakkuun tulee yhteensä vain viisi raaka-ainetta! Kerma piti nostella jäähtyneen sulan suklaan joukkoon, mutta se ei sekoittunut ollenkaan, vaan suklaa jäi klönteiksi. Jouduin myös oikein sekoittamaan, että saisin ne jotenkin sekaisin, jonka seurauksena se tietty vähän lössähti. Onneksi tälläkin kertaa maku oli kohdallaan ja maun takia suosittelen ehdotomasti tekemään! Älkää antako ulkonäön hämätä.. Söimme tätä vain perheen kesken, joten ulkonäöllä ei ollut niin väliä, vaikka kyllähän se aina olisi kivaa, jos olisi myös ulkonäöllisesti herkullisen näköinen!


POHJA
2 pakettia geisha-keksejä 
40g voita 

TÄYTE
200g geisha-suklaata
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

1. Valmista pohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sula voi. 
2. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. 
3. Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa sekaan sula suklaa.
6. Nostele kermavaahto sekaan ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. 
 7. Anna kakun hyytyä 5h tai yön yli jääkaapissa. 
8. Koristele oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti