7.9.2017

Häämatka Kreetalla 24.8. - 1.9.

Nyt on palattu arkeen ja töihin lomailun jäljiltä. Nyt avaan tiivistetysti meidän häämatkan touhuiluja.
Oltiin siis Kreetan Plataniaksella. Loma meni kaikin puolin hyvin, oli lämmintä ja loma meni liian nopeasti. Kreeta on muutenkin aivan ihana matkakohde! Aiemmin olen ollut Rethymnonissa ja paikkana se on ehkä hieman kivempi kuin Platanias.

Meillä oli hieno kaksio K16 hotellissa meren äärellä. Hotelli koostui monesta rakennuksesta ja me oltiin kolmannessa, koska saatiin häämatkan takia vähän parempi huone ja tämä rakennus oli ainoa jossa toinen parveke oli jätti suuri! Molemmilta parvekkeilta näkyi merelle ja vuorille/kaupunkiin päin.
Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin hieman kaupunkiin ja otettiin hetken aikaa aurinkoa, että iho ehtii tottua aurinkoon, koska suomessa en tänä kesänä saanut yhtään rusketusta.. Meressä oli koko matkan ajan niin kovat aallot ettei sinne voinut mennä.

Lauantaina menimme juna-ajelulle ja valitsimme kymmenestä vaihtoehdosta Seven Villages. Oli vaikea päättää minkä valita, koska kaikki kuulosti mielenkiintoisilta. Meidän piti mennä myöhemmin toiselle ajelulle, mutta jäi sitten menemättä. Pysähdyimme ensin Manoliopulon kylään ja kävimme tutustumassa kauniissa paikallisessa kirkossa. Matka jatkui ja seuraavaksi pysähdyimme maistelemaan paikallisia tuotteita, kuten appelsiineja, oliiveja, oliiviöljyjä.. ja niitä oli myös mahdollisuus ostaa. Teimme vielä yhden pysähdyksen yhden kylän paikalliseen kahvilaan/ravintolaan, mutta me käytimme sen ajan maisemia katsellen. Juna-ajelu oli ihan huippu ja me saatiin parhaat paikat viimeiseltä riviltä.Sunnuntaina lähdimme alkuillasta Astreaan syömään, joka sijaitsi niin korkealla, että taksi vei ravintolaan ilmaiseksi. Ravintolasta oli kauniit maisemat ja ruoka oli 10/10. Ravintolan vieressä oli toisen maailmansodan aikainen museo tai oikeastaan "tunneli"/suoja, jonka Kreetalaiset tekivät sodan aikana suojakseen. Sinne on laitettu esille paljon sodan aikaisia juttuja.

Näkymät ravintolasta
Onneksi otin jakun mukaan, koska ravintolan terasille hieman tuuli.


Takaisin menimme kävellen.

Maanantaina meidän piti lähteä Haniaan, mutta ei sitten mentykkään vaan olimme rauhassa altailla.
Tiistaina heti aamulla lähdimme matkatoimiston järjestämälle Elofonisin paratiisisaari -retkelle. Matkalla pysähdyimme ravintolaan, jostai sai paikallista piirakkaa, mitä me ei tohdittu maistaa. Matka jatkui Elofonisin vaaleanpunaisille rannoille ja siellä saimme viettää aikaa 4h. Ranta oli todella matalaa ja sai kävellä todella pitkälle ennen kuin vettä oli edes mahaan asti. Itse en pidä meressä uimisesta tai muutenkaan luonnon vesissä, mutta tuolla uin ja paljon. Vesi oli täysin kirkasta ja koko ajan näki mihin astui. Rannalla tuuli aika kovin (ilmeisesti aina) eikä aaltoja ollut lainkaan. 
Rannan jälkeen lähdimme matkaan ja pysähdyimme vielä tippukiviluolalle. Luolalle oli muistaakseni 270 kivistä askelmaa. Luolassa oli ihanan viileää ja oli se muutenkin aika vaikuttava, ottamissani kuvissa se ei tule samalla tavalla ilmi.


Keskiviikkona ja torstaina ei tehty mitään kummempia. Nautimme auringosta ja löhöilystä. Teimme viimeisiä ostoksia ja nautimme hyvästä ruuasta.
Koneemme lähti takaisin suomeen torstai-perjantai välisenä yönä, joten oli hyvä levätä yölentoa vastaan, koska arvasimme ettemme saa koneessa nukuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti