24.9.2017

Valkosuklaa Mud Cake -muffinssit

Päätin viime viikolla kokeilla itselleni uutta reseptiä synttäreideni kunniaksi. Etsin reseptejä ja tein monesta ohjeesta oman version, koska jokaisessa oli jotain mistä en oikein pitänyt. Olen muistaakseni kerran aiemmin tehnyt mutakakun ja pidin sitä tietoisesti liian kauan uunissa, koska en voinut ajatella että se oikeasti vaatii niin pienen ajan uunissa, tosin ei siitäkään liian kypsää tullut ja maku oli hyvä! No.. samalla tavalla kävi tällä kertaa! Kaikissa ohjeissa luki 8-9min ja pidin muistaakseni 11min ja liian kypsäksi tuli, onneksi maku ei muutu! Pakko kokeilla pian uudestaan ja oikeasti pitää se 8min eikä yhtään ylimääräistä.


POHJA 10-12kpl
100g valkosuklaata
100g voita
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
1½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

PÄÄLLE
tomusokeria
1prk mansikkarahkaa

1. Hienonna muutama pala suklaata rouheeksi, koristelua varten ja sulata loppu suklaa mikrossa.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. 
3. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti sekottaen. Lisää sulatettu valkosuklaa.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, sekoita sen verran että taikina on tasaista. 
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle hiukan valkosuklaarouhetta.
6. Kypsennä uunin keskiosassa 200°C 8-9min. 
7. Sirottele päälle hieman tomusokeria ja lusikoi päälle mansikkarahkaa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti