24.8.2016

Pohjapiirustus

Muokattiin pohjapiirrustusta siten miten kaikki tulee olemaan remontin jälkeen ja otin kuvan siitä tänne näytille. En tajunnut ottaa kuvaa vanhasta pohjasta, joten näppäränä tyttönä piirsin paintilla alempaan kuvaan punaiset viivat kuvastamaan mitä oli ennen niin pystyy hahmottamaan paremmin mitä ollaan tehty.

Meillä on siis vain yksi sisäänkäynti ja talo on yhdessä kerroksessa, mikä on mun mielestä ihan huippu juttu. 

Nyt

Kuvia verratessa jo näkyykin että suurin muutos tuli keittiö-olohuone-eteinen akselille. Keittiöstä purettii kh=kylmähuone ja sk=siivouskomero ja sinne tullaan asentamaan jääkaappi, pakastin ja keittiötasoa/kaapistoa. Myös keittiön ja olohuoneen väliltä lähti kokonaan seinä pois. Ensin seinän tilalle piti tehdä saarreke, mutta päädyttiinkin avokeittiöön, koska jos siihen olisi tehnyt saarrekkeen niin keittiön puolelle olisi mahtunut "normi" kokoinen pöytäryhmä ja isompi pöytäryhmä olisi tullut olohuoneen puolelle tuohon eteisen seinän viereen, (missä tähänkin asti on ollut isompi ruokailuryhmä) mutta en pitänyt ajatuksesta että olisi niin lähekkäin kaksi pöytäryhmää ja se veisi suuren tilan olohuoneesta joka on muutenkin aika hankalan mallinen tila. 

Ennen tuulieteinen oli niin pieni, ettei meinannut mahtua sisälle niin että olisi sulkenut ulko-oven ennenkuin avasi eteisen oven, joten oli selvää että sille on tehtävä jotain. Ennen tuulieteisen jälkeen oli narikka syvennys, joka on myös piirrettynä tuohon punaisella. 
Mietittiin tarkkaan mitä tehdään eteiselle, mielessä pyöri mm. avo eteinen, eli ei olisi ollut ovea vaan leveämpi kulku aukko, mutta mielestäni on siistimmän näköinen kun on ovi vaikka tuulieteisen siistinä muuten pitäisikin. Ja eipä sitten ainakaan talvella tule vetoa sitä kautta. 
Nyt uusi tuulieteinen on 180cm ovesta, eli siitä tulee pienenempi kokonaisuus mitä ennen oli eteinen syvennyksen kanssa.

Mh1 ovi tullaan kääntämään niin että ovi aukeaa keittiöön päin olevaan seinään eikä tuonne olohuoneen nurkkaan päin. Se jäi ennen tyhmästi törröttämään keskelle huonetta, koska ei kääntynyt seinään asti ja siinä oli divaani sohva, ettei se olisi edes päässyt kääntymään seinään asti, niin jäi typerästi pimentoon koko kulma olohuoneesta. 

Muuten olen ollut tyytyväinen tähän pohjaratkaisuun ja on todella paljon säilytystilaa vaikka yksi komero keittiöstä poistettiinkin. Nyt jään innolla odottamaan remontin valmistumista!

Ennen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti