25.8.2016

Pohdinnassa häiden vieraslista

Luonnostelin häiden vieraslistan jo yli vuosi sitten ja vieraiden määrä oli silloin n. 60 hlöä. Mieheni haluaisi todella pienet häät kun ei niin viihdy keskipisteenä ja itse taas olen pienestä asti haaveillut häistä, en tosin kovin suurista siltikään. Keskusteltiin aiheesta ja päädyttiin "kompromissiin" eli n. 50 vieraaseen, mutta saa  tarpeen vaatiessa mennä hieman yli. Alkuperäisessä vieraslistassa oli siis 60 henkeä ja uudistetussa vain 41! Vielä on ainakin yhdeksälle tilaa meidän vieraslistalla.

Teimme mieheni kanssa molemmille omat listat niistä jotka haluamme kutsua. Oli huvittavaa kun vieras jakauma oli alkuun suurinpiirtein 50-10, mutta saatiin hieman tasoitettua listoja. Muutenkin minulla sattuu olemaan suurempi suku, jonka vuoksi myös vieraslistani on pidempi.

Juhlapaikkamme vetää max. 130 henkeä, mutta silloin ei jäisi tilaa tanssille tai esiintyjälle. Toisin sanoen kun tilaa pitää varata juurikin tanssille, dj:lle, buffalle jne, niin ei henkilömäärä voisi ylittää ainakaan 80 henkeä. Eli tilamme on sopivan kokoinen eikä liian suuri vaikka vierasmäärä pysyisi 50 hengessä.

Kuva otettu täältä

Olen uudelleen laatinut yli vuosi sitten tekemääni listaa ja tarkoin miettinyt kutsuttavia. Seula on selkeästi aika tarkka ja helppoa oli tietenkin aloittaa niistä keistä emme ainakaan karsi. Esimerkiksi halusin kutsua kaikki serkut, mutta minulla on n. 20 serkkua, joilla suurimmalla osalla on puolisot ja lapsia, joten jos kaikki serkut kutsuisi paisuisi lista mahdottomasti. Meillä serkkujen kesken on muutenkin tosi iso ikähaarukka 46v - 4v, joten on aika selvää etten ole kaikkien kanssa juuri tekemisissä. Päätin siis huoletta kutsua vain läheisimmät heistä. 
Vaikka pohdin loukkaantuvatko he jotka eivät saa kutsua tai loukkaantuuko joku perheenjäsenistämme jos jätämme heille läheisit sukulaiset kutsumatta. Pohdintojen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että kyse on meidän päivästä, joten teemme niinkuin tuntuu parhaalta. Kaikkia ei voi ikinä miellyttää tälläisissä asioissa ja luultavasti joku pahoittaa mielensä joka tapauksessa.

Mitenköhän kaikki muut hääparit rajaavat listansa, ellei tilaa ja rahaa ole loputtomasti? Onneksi on vielä aikaa tätäkin miettiä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti