26.4.2023

Geishapiirakka

Yleensä tiedän hyvissä ajoin mitä leivon synttäreille, mutta tällä kertaa mietin kauppakassia edeltävään iltaan asti. Halusin kokeilla taas jotain uutta, mutta reseptin piti olla helppo, koska oli tosiaan ne kaverisynttärit edeltävänä päivänä jolloin piti myös leipoa. Geishapiirakan ohje vaikutti helpolta ja sitä se todella olikin. Tämän helpommaksi ei voi enää mennä kun täytteessä kaikki laitetaan vain kattilaan, sulatetaan ja kaadetaan pohjan päälle. Käytin 24cm kokoista irtopohjavuokaa eli piiraasta tuli aika matala, eli jos haluaa korkeutta niin kannattaa tehdä pienempään vuokaan ja silloin riittää pienempi määrä pohjaa. Uutena juttuna tässä reseptissä tuli myös tuo, että kerman joukkoon sulatettiin suklaata. Pelkäsin että niitä yhdistäessä suklaa paakkuuntuu ja erottuu kermasta, mutta ihme kyllä ne sekoittui oikein onnistuneesti yhteen ja vaahdosta tuli hyvänmakuista.

POHJA
200g suklaacookieita
2rkl hasselpähkinärouhetta
70g voita
 
GEISHATÄYTE
240g geishaa (2 isoa levyä)
100g maitosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
 
SUKLAAVAAHTO
2dl vispikermaa
100g maitosuklaata
2tl vaniljasokeria
 
1. Murskaa keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Varo painelemasta seosta liian tiukkaan vuokaan.

2. Mittaa geishagtäytteen aineet kattilaan. 
3. Keittele koko ajan sekoitellen kunnes kaikki aineet ovat sulaneet tasaiseksi. 
4. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintää 4h. 

5. Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla. 
6. Sulata suklaa ja lisää se varovasti vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 
7. Koristele piirakka haluamallasi tavalla.

1 kommentti: