9.9.2022

Mustikkainen juustokakkupiirakka

Meillä on pakkasessa aika paljon mustikkaa, joten oli järkevää tehdä juhliin jotain mustikkaista. Testiin pääsi mustikkainen juustokakkupiirakka. En ole ennen tehnyt juustokakun ja piiraan yhdistelmää. Itse kyllä pidän enemmän mustikkapiirakasta tai juustokakusta, ei tämä yhdistelmä huono kuitenkaan ollut, mutta en ainakaan ihan lähiaikoina aio tehdä uudelleen. Tämä oli myös helppo tehdä, ainut mihin meni aikaa oli se, että piti kolme kertaa paistaa uunissa, mutta teko vaiheet oli nopeita.
 

POHJA
300g digestive-keksejä
150g margariinia 

TÄYTE 1
600g maustamatonta tuorejuustoa
4kpl kananmunaa
2dl sokeria
300g pakastemustikkaa
2rkl perunajauhoja

TÄYTE 2
300g ranskankermaa
1,5dl sokeria 
2tl vaniljasokeria 

1. Murenna digestivet ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa uunivuoka (22x32cm). Painele keksiseos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. Sen jälkeen laske uunin lämpötilaksi 175 astetta.

2. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40min.

3. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5min. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20min, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti