26.5.2021

Ristiäisten järjestäminen..


.. tuottaa pään vaivaa! Alunperin haaveilin, että ristiäiset olisi heti huhti-toukokuun vaihteessa, jotta voitaisiin yhdistää ristiäisiin Felixin 3v synttärit, mutta silloin oli niin vahvat koronarajoitukset, että se oli pakko unohtaa. Vaihtoehdot ristiäisten järjestämiseen siis on joko toukokuun loppuun asti kastaa vain kummien kesken joko ulkona tai seurakunnan tiloissa tai rekisteröidä nimi ja kastaa joskus myöhemmin, mutta tätä en halunnut, koska sitten juhlat helposti jää ja sitten ei välttämättä mahtuisi enää sama kastemekko mikä kiertää suvussa.

Otin sitten suoraan pappiin yhteyttä joka on vihkinyt meidät ja kastanut Felixin ja kyselin häneltä mikä päivä hänelle sopii, koska meillä ei ollut mitään väliä päivällä tai ajalla. Hän ehdotti lauantaita 5.6. klo 14 ja tämä sopi meille. Meidän pappi ei tule kotiin kastamaan kun kodit ei yleensä ole niin ilmavia ja tilavia, joten olen nyt varannut kirkon seurakuntasalin, mutta ajateltiin, että sään salliessa ristiäiset olisi meidän pihalla. Mieluiten olisin tässä kotipihalla kun on koti lähellä ja kaikki tavarat, mutta jos sataa tai tuulee niin ei ole kiva tuossa pihalla olla kun meillä ei vielä ole hirveästi katosta tai muutakaan suojaa. 
 
Felixin ristiäisistä
 
Tosiaan Varsinais-Suomessa on nyt toukokuun loppuun asti 10hlö sisällä ja 20hlö ulkona rajoitukset. Ja kun en vielä tiedä paikkaa niin en ole voinut kutsua tietenkään yli kymmentä, koska jos ristäiset onkin seurakunnan tiloissa niin joudun perumaan kutsuja ellei rajoitukset muutu 1.6. niin, että isompi määrä on sallittu, mutta tätähän ei voi tietää. Ollaan tällä hetkellä kutsuttu pelkät kummit 3kpl, mun äiti ja iskä sekä Jonin isä. Meidän perheestä tulee jo neljä eli nyt on tasan 10 tulossa sisärajoitusten mukaan. Pappia ei lasketa.

Nyt jännitetään miten rajoitukset muuttuu 1.6. alkaen ja miltä säätieto näyttää. Tehdään sitten heti tiistaina päätös ristiäisten paikasta, jotta saan sen myös infottua papille ja kutsutuille. Olen näistä ristiäisistä nähnyt jo kaksi kertaa painajaistakin kun niin paljon tuottaa pään vaivaa, mutta onneksi tämäkin juhla on pian juhlittu!

4 kommenttia:

  1. Koska blogisi on yksi minun suosikeista, se pääsi lempiblogini -postaukseen mukaan!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Miten ihmeessä pappia ei lasketa, elääkö hän pyhällä hengellä johon ei maalliset mikrobit leviä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, näin minulle kerrottiin seurakuntasalia varatessa.

      Itse mietin jos pappia ei lasketa sen takia kun itse kasteen ajan papin läheisyydessä on vain vauva, vanhemmat ja kummit (alle 10hlö yhteensä) kun loput vieraista on hyvien turvavälien päässä (yli suositellun 2m) ja pappi ei jää kakkukahville jolloin kahvituksessa on vain se 10hlö. Tämä on siis vain omaa pohdintaani.

      Poista