2.5.2021

Pihan asfaltointi

Olen tänne muutosta asti haaveillut, että meidän hiekkapiha asfaltoitaisiin, koska se hiekan määrä mikä kulkeutuu eteiseen ja autoihin on jäätävää etenkin nyt kun on lapsia. Aina tasaisin väliajoin on tullut puhetta asfaltoinnista, mutta siihen se on jäänyt. Ja itse siis nimenomaan haaveilin asfaltista enkä laatoituksesta, koska itse en pidä laatoitetuista pihoista niin paljoa monestakin syystä. 

Nyt kuitenkin aika nopealla aikataululla meidän pihalle päätettiin ottaa asfaltti. Tarjouksen tekijä kävi niin heti jo seuraavalla viikolla oli pohjien tekijä pihalla ja sitä seuraavalla viikolla tuli jo asfaltin tekijät. Samalla levennettiin hieman meidän parkkipaikkaa vaikka siihen hyvin kaksi autoa mahtui kun ajoi melko reunoihin, mutta nyt on kivempi kun on vielä enemmän tilaa eikä tarvitse vahingossakaan seistä ruohon puolella mennessään autoon. Päätettiin ottaa samalla myös pihalle kaivo, jos vaikka pojat haluaa pestä tulevaisuudessa mopojaan tms. Kaivon takia pihalle piti tehdä reippaasti kaatoja, että vesi sitten menee sinne kaivoon. Kaivon kaatojen takia ruohikolle on nyt melko iso "porras", joten sille täytyy vielä tehdä jotain. Muutamia ideoita on, joten katsotaan mihin päädytään. 
 
Oli kiva seurata työmiesten tekemistä ja kaikki kävi heiltä todella nopeasti. Pohjien tekijä taisi olla 1,5 päivää ja asfaltti tuli pihalle 3-4 tunnissa. Huikeaa! Asfaltointi oli kyllä niin oikea päätös. Ainoa asia mikä asfaltissa "harmittaa" on se ettei se pysy kauaa näin ihanan mustana.

Ennen

Pohjatyöt ja kaivo valmiina

Valmis!

4 kommenttia:

  1. Ihana lopputulos! Meillä Helsingissä on ajatuksena myös pihan asfaltointi koska hiekkapihassa on aina omat murheensa esimerkiksi vaihtelevien säiden takia. Olen samaa mieltä perheellisenä, että eteiseen kulkeutuu uskomaton määrä hiekkaa! Pääsisi tästäkin ongelmasta eroon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen kyllä asfaltointia ja mitä pikemmin sen parempi, koska on se vaan niin ihana ja käytännöllinen :)

      Poista
  2. Kiitos tästä raportista ajotienne asfaltointityöstä. On totta, että asfaltti on paljon käytännöllisempi pienten lasten kanssa, koska kotiin tuodaan vähemmän hiekkaa. Tutkimme myös aihetta, koska meillä on nyt kiinteistö, jossa ei myöskään ole vielä asfalttipäällystettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä oli hyötyä! Suosittelen kyllä asfaltointia. :)

      Poista