31.1.2021

Hankinnat vauvalle

Säästin Felixin vauva-ajalta kaikki mitkä koin toimiviksi, tarpeellisiksi ja tietty ehjäksi. Felixiltä jäi mm. pinnasänky, mobile, matkasänky, turvakaukalo, telakka autoon, kaukalon lämpöpussi, hoitoalusta, leikkimatot, hoitolaukku, kylpyamme, syöttötuoli, itkuhälyttimet, harsoja, vaatteita ja kenkiä. Tulevalle vauvalle jäi siis vain muutama juttu ostoslistalle ja nekin on nyt pitkälti hankittu.Tässä nyt listattuna mitä ostoslistalla on/oli; 

YHDISTELMÄVAUNUT (+seisomalauta, mukiteline, adapterit)
Uudet yhdistelmävaunut piti tilata, koska Felixille ostetut Beemoon Maxi Travel Luxit työntäessä vetää toiselle sivulle, muuten olen niistä vaunuista pitänyt enkä todellakaan olisi uusia hankkinut ellei niissä olisi jo vikaa kun niitä kuitenkin käytin todella paljon ja edelleen siis käytän, mutta vauvalle haluan uudet, koska niiden pitää taas kestää muutama vuosi. Haaveilin, että olisin tilannut samat, koska vaunukoppa on hyvässä kunnossa niin olisi voinut ostaa vain rattaat, mutta tuota samaa mallia ei myydä enää ja kaikki muut Beemoon rattaat näytti omaan silmään rimpuloilta. Tutkin eri vaihtoehtoja todella paljon, koska itse en halua pistää tonneja vaunuihin, mutta en kelpuuta mitä vain rimpuloitakaan, koska Felixin aikana käytin niitä todella paljon ja useaan kertaan päivässä. Nyt päädyttiin ABC Design Salsa 4 Air Diamond Special Editioneihin värissä asfaltti. Nämä ABC:t vaikutti kaiken lukemani perusteella hyvältä ja hinta ei ole ihan päätä huimaava, vaikka ovatkin melko paljon kalliimmat kuin Beemoot. Eli tässä myös hyvä vinkki halpa ei ole aina huono, sillä nuo Felixin beemoot oli oikeasti todella hyvät ja harmittaa todella, ettei niitä enää saa. 

Tilasin näihin samalla seisomalaudan Felixille, toki hankala ennakoida tuleeko sille käyttöä, mutta ompahan nyt ainakin ja se oli nyt hyvässä alessa. Tilasin myös mukitelineen mitä kaipasin jo Felixin rattaisiin, eli nyt vihdoin saan sellaisen! Ja adapterit turvakaukalon takia oli pakko tilata ja se olikin yksi ehto rattaille, että siihen on saatava sopivat adapterit meidän Maxi-Cosin turvakaukaloon. On niin kätevää kun turvakaukalon saa laitettua rattaiden runkoon kiinni nopeilla kauppareissuilla vaikka ei me kauppoihin päästä ellei koronaa aleta saamaan kuriin.. 
 
SITTERI 
Meillä taisi olla Beemoon sitteri ja se oli ihan ok, mutta päätin myydä sen, koska haaveilin, että ostaisin mahdolliselle toiselle lapselle BabyBjörnin sitterin, mutta nyt asiaa pohdittuani niin en vain raaski ostaa niin kallista sitteriä vaikka tiedän sillä olevan hyvä jälleenmyyntiarvo. Tilasin jollyroomilta Beemoon Comfort sitterin mikä on melko saman tyyppinen kun Felixillä eli tavallaan oli turha myydä se, mutta olipahan pois tilaa viemästä.  

HUPPUPYYHE JA "PYLLY"PYYHKEITÄ
Pieni hankinta eli huppupyyhe kylpyjä varten ja ostin myös ikeasta niitä pieniä todella käteviä pyllypyyhkeitä kun nuo Felixille ostetut on ollut todella kovassa käytössä ja jo aika kuluneet niin on kiva saada vauvalle uudet kun ei ole hinnallakaan pilatut. 
 
Postista haettiin kerralla useampi tilaus, oli eteisessä vähän ahdasta..

REUNAPEHMUSTE, PATJA JA PETARI PINNASÄNKYYN
Pinnasänkyyn uusi reunapehmuste, patja ja petari. Nykyinen reunapehmuste on Felixin jäljiltä jo ihan käytetty loppuun eikä kaikki reunat meinaa pysyä ylhäällä vaikka kiinnikkeet on kunnossa. Tilasin samanlaisen kun Felixillä, koska olen todennut sen toimivaksi. Ensin ajattelin, että pikkuveli saa mennä samalla patjalla ja petarilla kun Felix, mutta tutkittuani asiaa on parempi ostaa hänelle omat. Luin paljon artikkeleita kuinka vanhemmat ostaa lapsille käytettyjä patjoja tai kierrättää lapselta toiselle niin vaikka ne näyttää hyviltä silmämääräisesti niin ei voi tietää mitä hometta patjan sisällä kasvaa. Tuntuu ajatuksena ällöttävältä, joten parempi uusia ne varmuuden vuoksi. Felix on kuitenkin joka yönsä noissa patjoissa nukkunut ja vahinkoja on sattunut tämän tästä vaikka patjan suojana onkin ollut petari, kosteussuoja ja tietty perus lakanat.

HIEMAN VAATTEITA
Felixillä oli liikaa vaatteita joka koossa, koska kaverillani on 5kk vanhempi poika, joten ostin häneltä edullisesti vain aivan kaiken! Myin paljon pois, koska totesin tiettyjä vaatteita epäkäytännöllisiksi, joten halusin niistä eroon sillä tiesin etten niitä tulisi seuraavalle käyttämään kun en mielellään Felixillekkään käyttänyt. Myin pois kaikki napitettavat byjamat, pelkät paidat mitkä oli koossa 50-68, yksittäiset bodyt ja housut mille en meinannut löytää mätsäävää ylä-/alaosaa, pienistä koista pois kaikki pään yli laitettavat bodyt ja muuten epäkäytännöllisiksi/nafteiksi kokemani vaatteet. Olen siis ostanut muutamia byjamia, bodyja ja housuja. Olen koittanut miettiä ostot järkevästi ja olen myös ostanut kirppiksiltä eli en kaikkea uutena. 

IMETYSTYYNY
Felixin odotuksen aikana ostin vain ensimmäisen imetystyynyn jollyroomiltä minkä näin enkä osannut edes ajatella, että niitäkin voisi tutkia sillä niitä on niin paljon erinlaisia! Ostamani tyyny oli siis todellinen hutiostos, koitin muutamia kertoja käyttää, mutta ei se vaan toiminut, joten myin sen pois. Tavallaan en edes kaivannut varsinaista imetystyynyä, koska käytin normaaleja tyynyjä apuna ja niin ajattelin tehdä nyttenkin, mutta näin ikeassa imetystyynyn ja testailin sitä hieman niin se vaikutti ihan passelilta niin päätin ostaa sen nyt kuitenkin testiin. 

KYLPYLÄMPÖMITTARI
Felix hajoitti omansa, joten nyt pitäisi hankkia uusi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti