28.9.2020

Kinderpiirakka

Meillä on tapana viedä töihin jotain herkkua kun on synttärit ja mulla piti olla etätöitä mun synttäriviikko kunnes viime hetkillä muuttuikin toimistopäiviksi alkuviikko, eli mulla tuli kiire viemisten kanssa! Tykkään kokeilla aina jotain uutta reseptiä vaikka mulla on paljon varmoja luottoreseptejä tallella, joten aloin kiireellä viikonloppuna selailemaan reseptejä mitä tekisin. Löysin äidilleni kauan aikaa sitten linkaamani reseptit joiden välillä pohdin. Toisessa oli kuitenkin niin pitkä valmistusaika, joten päädyin tähän kinderpiirakkaan kun tuollainen nopea resepti sopi paremmin maanantai-iltaan! 

Ohje on tosiaan helppo ja nopea, mutta en silti onnistunut siinä täysin. Eikä makukaan ollut sellainen kun kuvittelin, eikä nämä minun epäonnistumiset kyllä makuun vaikuttanut, enemmänkin ulkonäköön ja rakenteeseen. Maitosuklaakerrokseen tuli paakkuja vaikka kaikki komponentit oli ihan sileitä kun olivat erikseen enkä millään saanut tasaiseksi. En myöskään saanut marmoroitua maitosuklaakerrosta alempaan kerrokseen! Kokeilin vaikka ja miten, mutta ei. Pyysin Joniakin kokeilemaan muttei hänkään niitä saanut sekaisin. Jätettiin pintaan kuitenkin kaunis muotoilu, mutta se hävisi uunissa kokonaan ja tästä tuli vain tälläinen kerrospiirakka.. En panostanut kuviinkaan yhtään, koska olin pettynyt lopputulokseen. Mutta tulipahan testattua! Luulen etten tee tätä toiste, mutta ajattelin silti jakaa ohjeen josko joku muu saisi tästä onnistuneemman! 
 


JUUSTO-VALKOSUKLAAKERROS
225g sulatettua ja jäähdytettyä voita
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4½dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata

MAITOSUKLAAKERROS
200g maitosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa

1. Sulata valkosuklaakerroksen valkosuklaa mikrossa. 
2. Mittaa kaikki juusto-valkosuklaakerroksen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin esim. nuolijalla.
3. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta nuolijalla. 
4. Sulata maitosuklaa mikrossa. 
5. Sekoita maitosuklaa, tuorejuusto ja kananmunat kevyesti yhteen. 
6. Lusikoi seos pellille keoiksi ja vedä lusikalla jälkiä maitosuklaan läpi, marmoroiden kevyesti maitosuklaa- ja alempi valksuklaakerros toisiinsa.
7. Paista 170-asteisen uunin alatasolla 40min. Paloittele täysin jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti