23.8.2020

Robottiruohonleikkuri

Joni hankki meille nyt kesän aikana Husqvarnan robottiruohonleikkurin ja se on osoittautunut ihan huipuksi! Otettiin ruohonleikkuri asennettuna, koska sitä varten täytyy asentaa maahan reunalankat ja myös ns. "kotiinmeno" lanka, jotta se osaa ottaa suoran reitin latauspisteelle kun akku on käymässä vähiin. Me saadaan itse ajastaa ruohonleikkuri ja ollaan sitä jo monesti ajastettu suuntaan jos toiseen, mutta nyt ollaan pidetty niin, että se leikkaa vain arkisin klo 7-16 välillä kun ketään ei ole kotona. Alkukesästä ei varmaan riitä näin harva leikkuu tahti, vaikka meillä pieni piha onkin. Jäi meille myös vielä itsellekkin leikattavaa sillä meidän täytyy viimeistellä reunat ja leikata etuosat, koska robotilla ei ole sinne pääsyä.

Felix oppi onneksi heti sen ettei leikkurin lähelle saa mennä ja tulee iso pipi jos menee, eli sen puoleen leikkuri voisi käydä muinakin aikoina. Se on silti hankala kun se pörrää vieressä jos ulkoillaan kun leikitään tietty leluilla ym niin saa tarkkaan katsoa ettei mikään lelu jää hetkekiksiään ruoholle ettei Jätkä aja sitten sen päältä. Nimettiin leikkuri siis Jätkäksi, meillä on myös esim. autoille nimet, joten tällekin piti keksiä. Jätkä tuli oikeastaan vahingossa kun tokaistiin usein mm. "siel se jätkä painaa", "taas jätkä painaa pitkää päivää".. jne. Mikään muu nimi ei tuntunut enää sopivalta kun oltiin tuota Jätkää jo käytetty. 

Se täytyy vielä sanoa, että aikaa tämä ei tavallaan säästä, koska robotin leikkausta on niin kiva seurata pitkiäkin aikoja! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti