16.2.2020

Täytekakun täyttö ja koristelu

Viime viikolla tekemäni kakkupohja sai viikonlopun aikana täytteet ja koristelut, sillä tänään vietimme ystäväni Baby Showereita! Päätin tulla siis kirjoittamaan heti ylös kuinka kakun täytin ja koristelin, jotta nämäkin asiat voin tarkistaa täältä kun seuraavaksi teen kakkua.

Täytin kakun edeltävänä päivänä, eli lauantaina. Otin pohjan pakkasesta ja kun se oli noin 1,5h sulanut niin halkaisin sen kahdesta kohdasta. Pohjan saa helpommin leikattua siististi kun se on hieman kohmeinen. Täytin kakun samaan pataan missä sen teinkin ja sitä ennen laitoin elmukelmua reunojen yli, jotta reunat tulee siistimmäksi.


Ensin laitoin tulevan päälimmäisen pohjalle ja kostutin sen ruokalusikalla. Sitten laitoin hieman mansikkahilloa ja päälle noin puolet rahka-kermavaahdosta. Sitten laitoin seuraavan pohjan osan ja toimin samalla tavalla kuin äsken. Päälimmäisen pohjan palan kostutin ennenkuin nostin sen rahka-kermavaahdon päälle. Tämän jälkeen käänsin elmukelmut kakun päälle ja jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän kippausta ja koristeluja.


Sunnuntaina vatkasin 5dl kermaa. Maustoin sokerilla ja vaniljasokerilla, sekä värjäsin vaahdon vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Kippasin kakun tarjottimelle jossa sen kuljetin ja sitten laitoin päälle kermaa ja sen jälkeen aloin pursottamaan reunoja. Kakusta ei tullut lainkaan sellainen kuin toivoin ja olisin halunnut. Pursotukset ei menneet suoraan ja koko kakku ei ollut keskellä tarjotinta.. Tässä kohdin vain toivoin, että maku ja kostutukset olisivat onnistuneet. No, olihan ne onneksi! Eipä siinä kauaa kakkua katseltu kun se oli jo melkein syöty.

KOOSTE:
Kostutus: lasi vettä ja 1 rkl sokeria
Täyte väleihin: mansikkahilloa, 2dl kermaa ja 1,5prk Valion kuningatar rahkaa
Pursotus: 5dl kermaa (tähän olisi riittänyt 4dl) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti