6.4.2018

Kudottu torkkupeitto vauvalle


Tykkään kutoa ja haluaisin osata kutoa kaikenlaista, mutta toistaiseksi olen pysynyt vain turvallisesti tuubikaulahuiveissa. Näin ikeassa kerran ihanan vaaleansinisen torkkupeiton ja ajattelin ostavani sen vauvalle, mutta se olikin liian iso siihen tarkoitukseen, joten päätin kutoa samantyyppisen itse. Tiesin pystyväni tähän!

Langaksi valikoitui ihanan joustava ja pehmeä Novitan Strömsö lanka. Halusin käyttää paksumpaa lankaa, jotta torkkupeitto valmistuu nimenomaan vauvalle eikä aikuiselle miehelle. :D Värivaihtoehtoja oli monia ja pähkäilinkin jonkun aikaa kahden harmaan ja tämän vaaleansinisen välillä. Onneksi päädyin ottamaan vaaleansinisen, koska tämä on ihanan värinen ja ei kaiken aina tarvitse olla harmaata!


Tein alkuun testipalan pelkästään oikealla kutomisella ja helmineuloksella, joista silmää miellytti enemmän helmineule. Helmineule tarkoittaa, että kudotaan vuorotellen oikeaa ja nurjaa. Aloitetaan ja lopetetaan aina oikealla. Tein 65 silmukkaa, tällä silmukka määrällä leveydeksi tuli noin 70cm. Pituutta torkkupeitolle tuli noin 87cm. Käytin 12mm puikkoja. Valmiiseen torkkupeittoon meni 5 kerää lankaa.

Tein myös hullun hommaa sillä olin jo kutonut ainakin kolme kerää, kunnes huomasin, että olin kutonut vähän matkaa väärin... Pohdin pitkään, että puranko vain siihen asti vai kokonaan, koska tein liikaa silmukoita ja siitä oli tulossa omaan makuun liian leveä. No, päädyin tietty purkamaan koko torkkupeiton ja aloitin alusta vähemmällä silmukka määrällä.. Otin sen ensimmäisen harjoituksen kannalta ;)

Pakko vielä todeta, että olen kyllä tyytyväinen tähän torkkupeittoon ja olenkin pohtinut jos tekisin toisen samanlaisen, mutta erillä värillä. Täytynee käydä lankakaupoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti