7.8.2017

REMONTTI: Missä mennään nyt?

Havaihdun juuri etten ole pitkään aikaan kertonut mitään meidän remontista! Piti oikein tarkistaa, että viimeksi 6.5. esittelin vessojen glitter saumat. Nyt on siis korkea aika vähän esitellä mitä on saatu aikaiseksi näiden parin kuukauden aikana. Voi olla etten edes muista ihan kaikkea, koska paljon ollaan saatu aikaiseksi. Kesä aikana tekemiseen on auttanut hirveästi lomat kun ei tarvitse ensin painaa pitkää päivää töissä ja sitten remontoimassa.

Kylpyhuone valmistui muistaakseni toukokuun aikana ja kph on muuten valmis paitsi katto puuttuu vielä. Kph:ssa on myös hanojen putket valmiina ja vasemman puoleinen hana on jo asennettu testiksi.


Molemmat wc:t kalustettiin aika pian sen jälkeen kun tilat tuli muuten valmiiksi. Vessoista puuttuu enää kaapeista ovet ja hyllyt. Kuvassa näyttää enemmän keskeneräiseltä, koska kuva on vanhempi.


Kodinhoitohuone valmistui juuri ennen meidän häitä ja siellä on kaikki muu valmista, paitsi osa listoista puuttuu ja kaapeista ovet ja hyllyt. Paneelin päälle pistettiin varmuuden vuoksi lasi, jos lavuaaria käyttäessä roiskuu vettä niin ei mene ainakaan pilalle. Kaksi alempaa kuvaa on otettu aiemmin niin niissä ei siksi vielä ole lasia.
Kaikissa huoneissa on nyt myös katto (paitsi sielä kph:ssa) ja osaan huoneista tuli upotetut valaisimet niin ne on myös asennettu. Kattopaneelia oli kahta leveyttä ja valitsimme niistä kapeamman.

Tuulieteisen katto

Keittiötä alettiin kasaamaan heinäkuun puolella ja rungot menikin yllättävän nopeasti. Kaikki peitepalat on myöskin valmiiksi leikattu. Viime viikon aikana saatiin laatoitettua keittiön välitila ja saumattua välitila epoksilla (ilman glitteriä). Lavuaari, induktioliesi, liesituuletin, uuni ja mikro asennettiin myös viime viikon aikana.

Melko huomaamaton liesituuletin

Tuulieteisen lattia on myös laatoitettu ja saumattiin eilen epoksilla. Nyt onkin kaikki laatoitus- ja saumaustyöt tehty.


Tässä saumaus on vielä hieman kesken

Väliovet on viety maalattaviksi ja ennen sitä jokaista hieman lyhennettiin, että ne mahtuvat, koska lattia nousi lattialämmityksen takia ja tietty laminaatti vielä vähän nostaa. Meidän makuuhuoneeseen tulee uusi ovi, koska meidän mielestä ennen ovi kääntyi väärään suuntaan, eikä karmeja voinut kääntää meidän mielestä oikeaan suuntaan. Se ovi on hankittu ja karmit asennettu.

Ovien mittailu lyhennystä varten

Tässä ajassa ollaan myös saatu yhdet tärkeimmät jutut valmiiksi, nimittäin vedet ja sähköt! On ihanaa kun voi katkaisijasta vihdoin sytyttää valoja niihin huoneisiin joihin tuli upotetut valot. Vessasakin voi hädän tullen jo käydä vaikka ollaankin pidetty sulkuja kiinni.

Käytännössä enää puuttuu karmien hionta ja maalaus, laminaatti, tapetit ja maalit (pohjatyöt melkein valmiit), katto- ja jalkalistat, keittiön ja kodinhoitohuoneen kaappien hyllyjen ja ovien laitto, hanojen asennus kylppäriin ja keittiöön, liukuovikaapistojen kasaus kaikkii makuuhuoneisiin ja eteiseen, vaatehuoneen ja siivouskomeron hyllyjen asennus. Sauna tehdään vasta kun ollaan muutettu sisään, koska käydään muutenkin niin harvoin saunassa. Nyt ei tule muuta mieleen mitä pitäisi vielä tehdä, mutta aikalailla pintoja enää jäljellä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti