6.5.2017

Wc:t saumattu glitterillä


Huhtikuun aikana saatiin saumattua molemmat wc:t. Päätimme jo aikaa sitten, että saumaamme wc:n lattiat glitterillä ja seinät valkoisella. Alunperin piti kylpyhuoneen lattia saumata glitterillä, mutta vaihdettiin vessoihin, koska näin sitä näkee itsekkin enemmän ja glitter pääsee paremmin oikeuksiinsa tummassa saumausaineessa/lattiassa.

Glitteriä ei voi sekoittaa tavalliseen sauma-aineeseen vaan sitä varten pitää olla epoksia. Glitteriä voi oman maun mukaan annostella, me laitettiin suurin mahdollinen määrä. Glitterin näkyvyyteen vaikuttaa myös laattojen ja sauma-aineen väri. Mustassa/tummassa tietty näkyy paremmin kuin taas vaaleassa.  


Itseasiassa epoksi olisi viisas valinta kaikkiin kodin saumoihin, mutta korkeamman hinnan takia jää meillä laittamatta muualle. Epoksisaumalaasti on siis kaksikomponenttituote, joka on hygieninen, lähes kokonaan vettä imemätön ja kovaa kulutusta kestävä. Helpompi myös pitää puhtaana, joten olisi hyvä valinta esim. keittiön välitilaan.

Kun kerrottiin, että laitetaan epoksisauma-ainetta monet alkoivat heti varoittelemaan, että on hankala laittaa, että ei missään nimessä kannata itse alkaa laittamaan. Yllättäen myös laatoittajat itse sanoivat etteivät tekisi epoksilla hankaluuden takia. Epoksisauma-aine siis kuivuu nopeammin ja käyttöaika on puolet lyhyempi kuin normaaleilla sauma-aineilla. Epoksisauma-aine on myös pestävä laatan pinnalta todella nopeasti, koska jämähtäessään sitä on hyvin hankala irroittaa. 

Mieheni Joni saumasi vessat yksin ja hänen mielestään se oli jopa helpompaa kuin normaalilla sauma-aineella saumaus. Hän on siis ennenkin saumannut eri sauma-aineilla ja laittoi vessojen seinätkin normaalilla sauma-aineella, joten vertailupohjaa ainakin on. Luulenkin, että kaikki, jopa laatoittajat vain pelkäävät laittaa epoksia, koska se saattaa kuulostaa haasteelliselta tuon nopean laitto ajan takia..


Mä olen niin rakastunut meidän vessoihin! Me ainakin suositellaan epoksia, vaikka ei glitteriä joukkoon haluaisikaan! ;)

(Kaikki kuvat on pikku vessasta ja molemmat wc:t on jo täysin valmiit saumauksen osalta, nämä kuvat on vaan otettu ennen. Ja näiden kuvien jälkeen paikkailtiin vielä lattian saumoja muutamasta kohdasta.) 

10 kommenttia:

  1. Hei Jasmiina!
    Ompa hauska idea, en olekaan koskaan ajatellut että saumaamiseen voi käyttää glitteriä. Lopputuloskin näyttää mielestäni todella kivalta ja persoonalliselta. Varsinkin juuri tumman laatan kanssa glitter näkyy hyvin ja tuo kontrastia tummaan lattiaan. Näkyisiköhän glitter ollenkaan vaaleamman sauma-aineen kanssa, vai onko parempi vain turvautua tummaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, vaikka huomaankin sen näin vuoden myöhemmin.. :D
      Olen edelleenkin äärettömän tyytyväinen glitteriin, suosittelen! Glitter näkyy myös vaaleassa, mutta ei ihan niin hyvin. Näin liikkeessä malli laatoituksissa vaaleammassa sävyssä ja se oli myös todella hieno, mutta ei tosiaan niin näyttävä kuin tumman kanssa. Eikä tuo glitteri tästä tummastakaan "silmille" hyppää :)

      Poista
  2. Onpas hauska ratkaisu saumata glitterillä! Itsekin haluaisin uusia WC:n ja kylppärin laatat täällä Tampereen kodissani, mutta en ole vielä osannut päättää millaiset laittaisin. Mielenkiintoista, että tuo epoksisauma-aine ei sitten ollutkaan sen hankalampaa käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laattoja on niin hankala päättää, niiden päätös vei eniten aikaa ainakin meillä! :D

      Poista
  3. Kiva yksityiskohta tuollainen glittersaumaus! Meilläkin pitäisi tehdä pientä pintaremonttia kylppäriin täällä Helsingissä. Onnistuisikohan uusintasaumaus vanhoihin laattoihin. Toisaalta laattojen vaihtokin toisi uutta ilmettä, mutta se onkin sitten jo isompi projekti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki vanhan saumauksen voi rapsuttaa pois ja sitten laittaa glittersaumauksen, mutta se on todella työlästä. Helpoimmalla pääsee jos laatoittaa kokonaan uudelleen suoraan vanhojen laattojen päälle.

      Poista
  4. Moi! Saanko kysyä teidän käyttämistä tuotteista: onko Sikaceram StarGrout? Jos on, niin onko toi saumausaineen väri Musta vai Antrasiitti? Entä glitterin väri, oliko teillä hopea? Meillä on mun tulevan pikkuvessan saumaus edessä, laattana musta kiiltävä 2,5 x 2,5 mosaiikki ja haluaisin sinne hieman blingblingiä ja tuollaista yllämainittua comboa (antrasiitti+hopea) olen ajatellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Anteeksi kun on kestänyt vastata, mutta me ostettiin laattasatamasta Litokol Starlike evoa, tämä on helpommin käsiteltävää kuin muut. Saumausaine on mustaa ja glitterin väri hopea ja me laitettiin maximi määrä glitteriä saumausaineeseen. Tsemppiä saumaukseen!

      Poista
  5. Mieheni ja minä haluamme, että kylpyhuoneemme tiivistetään uudelleen. On hyvä tietää, että epoksi on lähes täysin vedenpitävä ja kestää kovaa kulutusta. Saamme neuvoja siitä, onko se järkevää meidän kylpyhuoneessamme. https://lahdenelementtisaumaus.fi/elementtisaumojen-uusiminen/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että saatte neuvoja epoksin suhteen. Me olemme olleet edelleen tyytyväisiä tähän valintaan.

      Poista