6.5.2017

Wc:t saumattu glitterillä


Huhtikuun aikana saatiin saumattua molemmat wc:t. Päätimme jo aikaa sitten, että saumaamme wc:n lattiat glitterillä ja seinät valkoisella. Alunperin piti kylpyhuoneen lattia saumata glitterillä, mutta vaihdettiin vessoihin, koska näin sitä näkee itsekkin enemmän ja glitter pääsee paremmin oikeuksiinsa tummassa saumausaineessa/lattiassa.

Glitteriä ei voi sekoittaa tavalliseen sauma-aineeseen vaan sitä varten pitää olla epoksia. Glitteriä voi oman maun mukaan annostella, me laitettiin suurin mahdollinen määrä. Glitterin näkyvyyteen vaikuttaa myös laattojen ja sauma-aineen väri. Mustassa/tummassa tietty näkyy paremmin kuin taas vaaleassa.  


Itseasiassa epoksi olisi viisas valinta kaikkiin kodin saumoihin, mutta korkeamman hinnan takia jää meillä laittamatta muualle. Epoksisaumalaasti on siis kaksikomponenttituote, joka on hygieninen, lähes kokonaan vettä imemätön ja kovaa kulutusta kestävä. Helpompi myös pitää puhtaana, joten olisi hyvä valinta esim. keittiön välitilaan.

Kun kerrottiin, että laitetaan epoksisauma-ainetta monet alkoivat heti varoittelemaan, että on hankala laittaa, että ei missään nimessä kannata itse alkaa laittamaan. Yllättäen myös laatoittajat itse sanoivat etteivät tekisi epoksilla hankaluuden takia. Epoksisauma-aine siis kuivuu nopeammin ja käyttöaika on puolet lyhyempi kuin normaaleilla sauma-aineilla. Epoksisauma-aine on myös pestävä laatan pinnalta todella nopeasti, koska jämähtäessään sitä on hyvin hankala irroittaa. 

Mieheni Joni saumasi vessat yksin ja hänen mielestään se oli jopa helpompaa kuin normaalilla sauma-aineella saumaus. Hän on siis ennenkin saumannut eri sauma-aineilla ja laittoi vessojen seinätkin normaalilla sauma-aineella, joten vertailupohjaa ainakin on. Luulenkin, että kaikki, jopa laatoittajat vain pelkäävät laittaa epoksia, koska se saattaa kuulostaa haasteelliselta tuon nopean laitto ajan takia..


Mä olen niin rakastunut meidän vessoihin! Me ainakin suositellaan epoksia, vaikka ei glitteriä joukkoon haluaisikaan! ;)

(Kaikki kuvat on pikku vessasta ja molemmat wc:t on jo täysin valmiit saumauksen osalta, nämä kuvat on vaan otettu ennen. Ja näiden kuvien jälkeen paikkailtiin vielä lattian saumoja muutamasta kohdasta.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti