4.4.2016

Suklaakakku

Sain tämän hyvän suklaakakun ohjeen koulukaveriltani ja päätin heti kokeilla. Kakku oli todella helppo ja nopea tehdä ja ainekset löytyy aina kaapista, paitsi tuota suklaalevyä meiltä ei löydy. Kauppareissun jälkeen harmittelin kun en ostanut esimerkiksi myös valkosuklaata, olisi ollut kivan näköisiä jos olisi ollut myös valkosuklaalla kuorrutettuja muffineita. 
Alkuperäisessä ohjeessa muuten lukee, että laita kakkuvuokaan, mutta itselleni muffinivuoat ovat kätevämpiä ja siksi tämän nimi on "suklaakakku", eikä suklaamuffinit.



Ainekset:

3dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliasokeria
2 munaa
150g sulatettua voita
1,5dl kiehuvaa vettä
Fazerin sininen suklaalevy

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään
2. Riko munat kuivien aineiden joukkoon
3. Sulata voi mikrossa ja lisää taikinan joukkoon
4. Kiehauta vesi mikrossa ja lisää viimeisenä joukkoon
5. Laita taikina joko kakkuvuokaan tai muffinivuokiin
5. Paista uunissa 200°C noin 40min
6. Kun otat muffinit uunista laita heti jokaiseen yksi suklaapala päälle ja levitä lusikalla tasaisesti. 
7. Koristele nomparelleilla tai suklaarouheella. 

HUOM! Taikina on valmiina todella vetelää, älä pelästy, sen kuuluu olla! Itse laitoin täytteen vuokiin kastikekauhalla, koska en uskaltanut suoraan kaataa kulhosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti