8.2.2015

Suklaamousse

Lauantaina innostuin taas hääräämään keittiössä. Tein suklaamoussea, siitä tuli oikein hyvää jokseenkin aika makea tai sitten mun annoskoko oli yksinkertasesti liian suuri. Pääruuaksi tein jauheliha-fetajuustopastaa. Sitten suoraan reseptiin!

Suklaa ja voi menossa sulatukseen

Kermavaahto, valkuaisvaahto ja sula suklaa

Kaikki yhdisteltynä

Valmis!
Tosta lasista olis riittäny puolet yhteen kertaan. Ens kerralla laitan pienempiin laseihin ja kokeilen kerros moussea eli puolet valkosuklaasta. Koristeeksi raastoin hieman suklaata ja tuoreita mansikoita. Moussen tekemiseen meni n. 25min + 30min jähmettymiseen jääkaapissa.

6–8 annosta

200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

1. Sulata suklaa ja voi.
2. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
4. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.
5. Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti