27.2.2015

Matkailu

Mä olen kova reissaaja ja rakastan suunnitella matkoja ja olla tietty reissun päällä. Ajattelin kertoa omia kokemuksia muutamista maista ja kohteista missä olen ollut ja toivon ettei matka kuume kasva liian suureksi näitä läpikäydessä!

Turkki x 2
Alanya & Avsallar

Tällä reissulla juhlittiin kolmet synttärit ja yhdet oli mun 20v synttärit! Parhaat synttärit tähän mennessä. Reissu Avsallarissa on jäänyt mieleen muutenkin kaikin tavoin positiivisena. Ilmat oli loistavat ja asunto mahtava. Ei oltu siis hotellissa, vaan tutun asunnolla. Avsallar on suht pieni paikka Antalyan ja Alanyan puoli välissä. Avsallarissa on ihana pääkatu, jossa on kauppoja ja ravintoloita, hotelleja ei niinkään siellä ole. Jos haluaa tehdä ja mennä paljon matkalla niin en suosittele tätä kaupunkia, koska aina joutuu matkaamaan johonkin suuntaan niin on helpompi heti yöpyä esimerkiksi Alanyassa. Mun makuun Alanya on liian turisteille suunnattu ja joka puolella kuulee suomen kieltä. Mun mielestä kun on ulkomailla on ihanaa kuulla paikallista puhetta, paikallista musiikkia ja nähdä paikallisia ihmisiä. Käytiin me Avsallarrin lomalla pari kertaa Alanyssa ja se oli riittävää. Plussaa myös joka keskiviikkoisesta markkinasta, paljon tuoreita hedelmiä, vaatteita, käsitöitä.
Yhtiön pihalla ja tiloissa oli shakkia, grillikatoksia, kuntosali, keilarata, kampaamo, hieroja, hamam, ravintola, kauppa... Paljon kaikenlaista että siellä sai jo päivän kaksi kulutettua. (Kaikki alla olevat kuvat on Avsallarista).

Asunnon parvekkeelta

Ihana lämpö

Shakkilauta pihalla

Lähdössä syömään

Kaverit

Synttärijuhla hiukset

Synttäreitä juhlimassa, meille kolmelle oli järkätty mahtava ilta ruusuineen!

Kypros
Ayia Napa

Ihana loma, ihana hotelli, ystävälliset ihmiset. Oli kyllä niin rentoutumisloma. Napalla ei ole mitään erityistä nähtävää onhan se tunnettu nuorten bile kaupunkina. Kieltämättä baarit oli aika komiat ja paljon niihin on panostettu ja hyviä sisään heitto tarjouksia oli. Shoppailu mahdollisuudetkin aika huonot. Yhden paidan ja yhdet korkokengät ostin. Se on harvinaista, koska yleensä ostan kaiken mahdollisen, siellä ei yksinkertaisesti ollut muutakun turisti sälää. Vieläkin haaveilen halloum lounza annokseta!

Parvekkeelta näkymät

Maailmanpyörästä

Puistossa

1 litran sex on the beach! Juotiin tuo kyllä kahteen pekkaan..


Kreikka
Rethymnon

Paikka oli todella hyvä ja haluan ehdottomasti mennä uudelleen. Vanha kaupunki oli kaunis ja sekava, paljon ihania pikku putiikkeja ja kahviloita, koin sen romanttisena. Hyvä kohde ehkäpä häämatkalle? Paljon oli nähtävää ja ohjelmaa tarjolla, me ei monessakaan käyty, koska matkaseura oli erinlainen. Yhtenä päivänä käytiin Haniassa, samankaltainen kaupunki - ainoastaan suurempi. Pidin taas pienemmästä ja ei niin turisti rysä Rethymnonista enemmän. Tällä reissulla oltiin lokakuun ensimmäisellä viikolla, ilma ei ollut ihan niin lämmin, mutta sai hyvän rusketuksen silti eikä tarvinnut paleltua. Meressä oli niin isot aallot koko ajan, ettei siellä voinut kun kastella varpaat.


 
Vanha kaupunki


Auringonlasku

Käytiin ajelemassa vuorilla

Seinät kaatuu päälle Haniassa


Puola
Gdansk

Ihana kaupunkiloma. Ei taaskaan oltu hotellissa vaan oltiin tuttavan asunnolla ihan kauppakeskus Madisonin vieressä. Parvekkeelta oli näkymät juurikin madisoniin ja vanhan kaupungin suuntaan. Siellä oli todella edullista, tuli osteltua niin paljon että pidin ostolakkoa Suomessa. Kenkiä, syystakki, paitoja, huiveja, koruja, kynsilakkoja.... Sinne voisin lähteä uudestaan vaikka kesävaate ostoksille! Askelia tuli paljon ja kaupat tuli tutuiksi. Iltaisin nautittiin hyvästä ruuasta, esityksistä ja maailmanpyörästä. 3 päivää 3yötä oli riittävä pituus shoppailu painotteisella reissulla.



Madison parvekkeelta

XL latte niin jaksaa taas shoppailla!

Vanhassa kaupungissa


Venäjä
Viipuri & Muolaa

Lähdettiin reissuun katsomaan pappan kotitaloa Muolaan keskikylällä. Oltiin joka päivä aamusta iltaan menossa. Se oli rankkaa siinä kuumuudessa ja mulla oli silloin korva- ja nielutulehdus paranemis vaiheessa. Kierrettiin lisäksi mm. juoksuhautoja, bunkkereita, sotilashautausmaata. Matka oli silti todella mahtava, sain osteltua myös kaikkea kivaa muistoksi. Ja matka oli siinä määrin erinlainen että oltiin liikkeellä bussilla. Oon tottunut menemään lentämällä ja bussimatka oli aika pitkä Turusta sinne asti. Haluaisin lähteä sinne uudelleen ja mennä vähän pidemmällekkin vaikka Moskovaan.


Taidetta

Bunkkeri

Viipurin linna

Vielä olis esiteltävänä Tunisia, Gran Canaria, Teneriffa ja Viro. Näistä kyseisistä maista mulla ei ole tähän hätään kuvia ja ne ovat vain paperi kuvina joten niitä on vaikeampi kuvata ja liittää tänne. Tunisiasta kuitenkin haluan tehdä esittelyn, koska se on maana ja kulttuurinsa takia kovin erinlainen. 

 Loppuun pakko myöntää että on todella vaikeaa valita muutama kuva matkaa kohden.Tekis mieli lätkästä kaikki alle!

Onko täällä muita innostuneita matkustajia? Kokemuksia olis kiva kuulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti