17.4.2024

Auto teki tenät

Keskiviikkona 3.4. kun hain pojat hoidosta ja oltiin menossa kotiin mun auto alkoi pitämään viheltävää ääntä. Onneksi Joni oli juuri silloin pihalla niin kuuli äänen. Hän lähti silti sillä hakemaan kauppakasseja prismasta, mutta takaisin tullessa motarilla oli syttynyt punainen valo etti auto enää lataa ja ääni vain paheni. Laturihan siitä oli mennyt sököksi. Hän siinä sitten tutki autoa tarkemmin, etsi ja tutki osia. Selvittelyn jälkeen torstaina 4.4. tilattiin osat Virosta, koska sieltä sai paljon halvemmalla mitä täältä mistään. Arvioitu toimitusaika oli alunperin seuraavan viikon keskiviikkona, sitten se aikaistui maanantaihin ja lopulta jo perjantaina 5.4. tuli viesti, että osat on Turun terminaalissa. Joni soitti ja kysyi voisiko käydä hakemassa osat sieltä suoraan niin pääsi heti samana päivänä laittamaan autoa kuntoon ja sopihan se! 

Onneksi autolla pystyi kuitenkin lyhyttä matkaa ajaamaan, esim. meiltä päiväkodille kunhan latasi sen ensin täyteen ja piti kaikki toiminnot minimissä ajon aikana (ilmastointi, radio, sisävalot ovien auki ollessa ym). Pidemmälle en olisi uskaltanut lähteä ettei olisi sitten hyytynyt jonnekin tien poskeen. Onneksi mulla oli sopivasti töissä etäpäivät torstai ja perjantai niin ei tarvinnut niin paljon sumplia millä pääsee minnekin. 

Tässä taas huomasi kuinka riippuvainen autosta onkaan kun kaikki menee ihan sekaisin kun auto on rikki! Onneksi tällä kertaa saatiin nopeasti kuntoon vaikka aluksi vaikutti huonolta. Täytyy muutenkin olla tyytyväinen, koska mun autossa ei juuri mitään vikoja ole ollut. Se on kuitenkin ollut mulla pian 6-vuotta ja hyvin on pelannut. Viime vuonna oli on/off häikkää kaasupolkimen kanssa, ettei aina ottanut kontaktia ja vähän väliä paloi varoitusvalo, mutta se on/oli joku kosketushäiriö mikä lähti aina pois kun irrotti kaasupolkimen, putsasi ja kiinnitti uudelleen. Toivottavasti mulla ja "Jussilla" on monta yhteistä kilometriä edessä! 

Kuva elokuulta 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti