20.9.2021

Imetystaival puolivälissä

Imetys on sujunut alusta asti hyvin ja olen tästä hyvin kiitollinen. Alex osasi heti sairaalassa oikean imutekniikan ja säästyin alun kivuilta kokonaan. Täysimetin 5 kuukautta ja 11 päivää. Tälläkin kertaa todella täysimetin sillä nyt en edes kokeillut antaa pumpattua maitoa pullosta, koska imetys on vaan niin helppoa. Tällä kertaa imetys on ollut paljon mukavampaa kuin Felixin kanssa, koska Alex oppi todella varhain nukahtamaan itsenäisesti pinnasänkyyn paitsi yöunille nukahti pidempään rinnalle, mutta sekin jäi pois Alexin omasta aloitteesta noin 2-3kk iässä. Eli en ole siis joutunut olemaan ns. tuttina juuri ollenkaan. Alex syö tehokkaasti ja that's it. Niin helppoa ja mukavaa. Löysin myös tätä imetystaipaletta varten aivan loistavan imetystyynyn ikeasta, ja kyllä, tyynyllä on iso merkitys!
 
Tätä imetystä on varjostanut useat tukokset rinnoissa ja yksi sitkeä piimäkokkare! Yhtenä yönä alkoi nousta myös lämpö ja olin heti aamulla etälääkäriin yhteydessä ja hän kirjoitti varmuuden vuoksi antibioottikuurin jos en saa tukosta itse avattua tai jos kuume jatkaa nousuaan tai jatkuu. Onneksi kuitenkin selvisin siitäkin tukoksesta omin avuin. Ensimmäinen tukoskierre alkoi viikko koronarokotteen ottamisen jälkeen ja kesti noin 5 viikkoa ja kun otin toisen rokotteen niin taas viikon päästä tuli tukoksia, ei kylläkään tullut samanlaista kierrettä kuin aiemmin. En tiedä onko rokotuksilla mitään tekemistä tukosten kanssa, mutta ainakin on outo sattuma, että kummankin rokotteen jälkeen meni viikko tukoksiin, kun Felixin aikana ei ollut yhtään eikä Alexin kanssa ensimmäiseen kolmeen kuukauteen. Toivottavasti en joudu enää kamppailemaan tukosten kanssa! 

Tavoitteeni on tälläkin kertaa imettää vuosi eli imetystä olisi edessä vielä puolivuotta. Toivottavasti päästään vuoden imetykseen ilman tukoksia tai muitakaan ongelmia! Koitan nyt nauttia hyvin sujuvasta ja todennäköisesti viimeisestä imetystaipaleesta.

Kuva otettu heinäkuussa jolloin Alex oli melkein 4kk.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että imetyksesi on sujunut hyvin, varmaankin toisella kerralla sekin on aina helpompaa. Ystäväni odottaa vauvaa ja laskettu aika on tammikuussa. Ajattelin tällä kertaa ostaa jotain ihanaa lahjaksi myös tulevalle äidille, eikä vain vauvalle. Merinovillainen imetyspaita voisi olla hyvä vaihtoehto, etenkin kun on talvivauva tulossa. https://webshop.ruskovilla.fi/tuote/890

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että haluat muistaa myös tulevaa äitiä! Tuo imetyspaita näyttää todella hyvältä ja on varmasti käytännöllinen :)

      Poista