21.7.2021

Alex 4kk

Taas eilen tuli uusi kuukausi mittariin, hurjaa. Alex on kuluneen kuukauden aikana oppinut kääntymään selältä mahalleen oikean kyljen kautta ja on nyt alkanut välillä nukkumaan myös mahallaan. Varpaat on myös löydetty ja ne vasta kivat Alexin mielestä onkin. Leluihin hän tarttuu entistä varmemmin ja myös lelut alkaa hiljalleen löytämään tiensä suuhun nyrkin lisäksi. Hän edelleen pääasiassa viihtyy leikkimatolla, sitterissä tai sylissä muiden touhuja katsellen. 

Yöt olivat tosi rikkonaisia eikä Alex nukkunut yhtään pidempää pätkää. Hän menee yöunille noin klo 19 ja heräsi koko yön 1,5 - 2h pätkissä vaikka hän nukahtaa itsenäisesti omaan sänkyyn. Pelottaa sanoa ääneen, mutta nyt on mennyt paremmin kun aloin laittamaan hänet unipussiin (kopkopkop). Alex heräilee aamulla seiskan maissa ja päiväunia hän pääasiassa nukkuu kolmet, mutta jos jotkut unet jää lyhyeksi esim. neuvolan takia niin sitten unia on neljät. 

Neuvola-lääkäri meillä oli eilen ja tällä kertaa ei tullut rokotuksia. Tämän piti olla laajempi käynti ja tätä varten täytettiin mielialakyselyitä ym, mutta ei se tuntunut sen laajemmalta kun aikaa meni vartti ja laput hän vaan vilkaisi, että on täytetty. Käynti oli todella tympeä ja lääkäri vain kyseli paperilta varmaan ne "pakolliset" kysymykset ja se siitä. Minulla oli vielä kysyttävää melkein kuukauden kestäneet piimäkokkareesta rinnassa, mutta vastaukseksi sain ensin pitkän hiljaisuuden ja sen jälkeen en osaa sanoa -vastauksen. Tuntui siltä että oltiin vaivaksi kun mentiin ja hyvä kun lääkäri tai terveydenhoitaja sanoivat edes heipat kun lähdettiin.. Onneksi meillä ei ole mitään ongelmia tai kysyttävää vauvaan tai vauva-arkeen liittyvää, mutta jos olisi ollut niin oli kyllä sellainen vastaanotto, että en olisi uskaltanut sanoa mitään.

Onneksi kuitenkin Alex tutkittiin ja kaikki oli hyvin. Painoa on nyt hurjat 8100g (7250g) ja pituutta 69,5cm (66cm), suluissa 3kk mitat. Alex kasvaa pelkällä rintamaidolla todella hyvin, joten ei vielä aloitella kiinteitä. Vaatteissa on vielä käytössä 68 koko, mutta osa tästä koosta alkaa jo käymään pieneksi, eikä ihme kun hän kasvaa kuin rikkaruoho. Meillä on vielä puoli pakettia 3-koon vaippoja ja kun ne loppuu niin siirrytään 4-kokoon, neloset on kyllä käytössä jo öisin. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti