4.12.2018

Valkosuklaa-tuorejuustokakku

Meillä kävi sunnuntaina ystäväpariskunta päivällä syömässä, ja tein meille jälkiruuaksi valkosuklaa-tuorejuustokakkua, tosin annostelin sen suoraan laseihin. Tämä on helppo ja nopea ohje, jota muutin alkuperäisestä vielä helpommaksi. Tästä tuli todella hyvää vaikka itse sanonkin. Ja plussaa tosiaan helppoudesta! Tämän lisäksi tarjosimme heille alkupalaksi saaristolaisleipää jokirapusalaatilla ja pääruuaksi oli perunamuusia, karjalanpaistia ja vihersalaattia. Felix nukkui koko ruokailun ajan ulkona päiväunia niin saimme rauhassa ruokailla aikuisten kesken. Ennen tälläiset treffit oli tosiaan viikonloppu iltaisin ystävien kanssa, mutta nyt kun en pääse tai haluakkaan olla erossa Felixistä niin on kiva kun voi kutsua sitten päivällä jo viettämään aikaa ja olla tosiaan hieman vain aikuistenkin kesken kun Felix nukkuu pidempään päivällä.

Pohja
175g digestiveja
50g voita

Täyte
200g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
400g vaniljan makuista tuorejuustoa
1dl tomusokeria

Koristelu
Maraboun mansikkasuklaata 

1. Murskaa keksit ja sekoita keksinmurut sulatettuun voihin. Laita pohja joko vuokaan tai annostele laseihin.
2. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. 
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja sulatettu suklaa.
4. Nostele täyte vuokaan tai laseihin keksipohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
5. Koristele kakku raastetulla suklaalla tai esim. tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti