16.11.2018

Vauva-ajan turhat ja tarpeelliset tarvikkeet

Kun vauvavuotta on kulunut pian 7 kuukautta, niin voidaan hyvin tehdä katsausta siihen mitkä vauvan tarvikkeet ovat olleet turhia, ja mitkä ollaan koettu meille tarpeellisiksi. En tässä lähde jokaista juttua erikseen käymään läpi, otan mukaan mun mielestä isoimmat jutut ja mainitsemisen arvoiset.

Turhat:
Kylpytuki (saatiin lainaksi)
Joni on pääsääntöisesti hoitanut kylvetyksen, ja hänen mielestä kylvetys oli paljon helpompaa ilman tukea. Onneksi saatiin tämä lainaksi, koska ei tosiaan tullut enempää käyttöä.

Imetystyyny
Ostamani tyyny oli mulle huonon mallinen. Joku toinen malli olisi varmasti ollut parempi, mutta en sitä voinut tietää imetystyynyä shoppaillessani. Jos joskus tulee tarve vielä tälläistä shoppailla, niin koitan toista mallia, tai pysyn näissä normi tyynyissä niinkuin tähänkin asti.

Tutit ja tuttipullot
Felix ei yrityksistä huolimatta ole huolinut tuttia eikä tuttipulloja. Nämä hankittiin kaikki siis turhaan.


Rintapumppu
Muutaman kerran olen pumppailut kun koitettiin saada tuttipulloa kelpaamaan. Ostin käsikäyttöisen pumpun ja se on toiminut hyvin niinä kertoina kun pumppasin. Hyvä ostos, mutta jäi turhaksi. Ellen vielä innostu pumppaileen, jos Felix pian alkaisi huolimaan maitoa esim. nokkamukista.

Kantovälineet 
Sain lainaksi kantorepun ja -liinan. En ole kumpaakaan edes kokeillut, koska en ole kokenut tarpeelliseksi. Pitäisi varmaan testata niin on sitten jotain tuntumaa, jos joskus tulisi vielä nämä ajankohtaisiksi.


Hyödylliset:
Sitteri
Tämä oli päivittäisessä käytössä ainakin 5kk ikään asti. Ilman sitteriä ei oltaisi pärjätty. Sen jälkeen kun Felix oppi ryömimään ei olla enää tarvittu, koska ei hän siinä viihdy. Suihkun ajan hän viihtyi sitterissä ainakin puoleenvuoden ikään asti, jos mun piti mennä suihkuun niin ettei Joni ollut kotona.

Syöttötuoli 
Alkoi ruoka kummasti maistua paremmin kun hän pääsi omaan tuoliinsa syömään. Ei siitä alun sylissä syöttämisestä meinannut tulla mitään!

Leikkimatto
Leikkimatolla Felix viihtyi pitkiäkin aikoja, myös yksin.


Kylpyamme 
Kylpyamme on koettu meille kätevämmäksi kuin suihkuun mukaan ottaminen.  

Yhdistelmävaunut
Vaunut ja ratasosa ovat kummatkin päässeet kovalle käytölle. Tykkään meidän vaunuista todella paljon. 

Pinnasänky
Felix on alusta asti nukkunut omassa sängyssä, ensin tosin kehdossa, mutta siirtyi sitten pinnasänkyyn.


Turvakaukalo ja isofix-telakka
Liikutaan melkein päivittäin autolla, joten nämä on ihan must. Telakan ansiosta kaukalon kiinnitys on todella helppoa. Vaunuihin mulla on adapterit, joten kaukalon saa niihinkin kätevästi kiinni. 

Baby-Vac Nenäimuri
Felixillä oli noin kuukausi sitten pieni nuha ja huomasin heti alkuun että hankkimani perus niistäjä oli todella hankala ja sai Felixin hermostumaan. Ystäväni vinkkasi hankkimaan apteekista baby-vacin ja sitä lähdettiin heti hakemaan, ja ai että kuinka ihana ja kätevä laite tuo onkaan! Kuulosti alkuun rajulta kun se tulee imuriin kiinni, mutta se oli kyllä sen nuhan pelastus. Niin helppoa ja nopeaa ettei Felixkään ehtiny hermostumaan. Iso suositus tälle!

Hoitoalusta 
Hoitoalusta on ollut todella hyvä, ja mulla on tosi kiva hoitonurkkaus kodinhoitohuoneessa. Vaikka siinä ei enää maltettaisi ollakkaan kun siinäkin yritetään pyöriä ja sukeltaa lavuaariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti