8.7.2018

Ristiäiset 17.6.2018

Nyt on aika palata muistelemaan meidän hääpäivänä olleita ristiäisiä, eli sunnuntaihin 17.6.2018. Ristiäisten päivä määräytyi papin vapaiden mukaan, koska halusimme saman papin kun vihki meidät vuosi sitten. Sopivasti hänellä oli vain tämä sunnuntai vapaana, tai no olisi ollut yksi heti parin viikon päähän, mutta se olisi tullut liian nopeasti. Ristiäisiin kutsuimme vain lähimmät, koska ristiäiset oli meillä kotona, joten vierasmäärän oli hyvä olla pieni.


Felixin kastemekko lainattiin mun tädiltä, jossa on myös kastettu mut ja mun veljeni.

Ristiäiset meni tosi hyvin ja Felix oli tyytyväinen oma itsensä. Syötin hänet juuri ennen vieraiden tuloa ja hän torkahti hetkeksi ennen kasteen alkua. Felix oli kasteen ajan tyytyväisenä kumminsa sylissä, välillä hän naureskeli ja huuteli. Felix sai siis kasteessa nimen Felix Juhani, ja hän sai kolme kummia. Kun kaste oli ohi otimme valokuvia eri kokoonpanoilla, Felix oli oikein kuvauksellinen. Jahka kaikki kuvat oli otettu, vaihdoimme häneltä kastemekon juhlapukuun. Sen jälkeen Felix söi ja torkahti taas, jotta jaksoi vielä seurustella vieraiden kanssa.


Kaikki tarjottavat teki mun äiti. Suolaisina meillä oli kinkkuvoileipäkakku, lohihyydykekakku ja jauhelihapiirakkaa. Makeina meillä oli mustikkakermakakku, pikkuleipiä ja karkkia.
Kastepöytä lainattiin mun tädiltä, koska meillä ei ollut mitään sopivan kokoista pöytää. Tilattiin flöristä kastekimppu, joka siirrettiin kasteen jälkeen ruokapöytään. Kimpussa oli vaaleansinistä hortensiaa ja pari valkoista ruusua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti