13.9.2015

Mudcake

Tänään oli leivonta vuorossa mudcake ensimmäistä kertaa! Monesti on pitänyt tehdä ja ohjekkin ollut valmiina koulu ajoilta, mutta en ole vain jostain syystä lähtenyt tekemään. Yllätyin kuinka helppo ja nopea se oli tehdä ja varmasti seuraavalla kerralla vielä puolta nopeampaa..

Heti alkuun päätin että korvaan tumman leivontasuklaan normi fazerin sinisellä, koska tummasta tulee minun makuuni lähes aina liian ähky, makea, voimakas ja täyteläinen(?). Vaikka laitoin normi sinistä, maku oli riittävän suklainen ja mudcaken makuinen ja ennen kaikkea ähky tuli heti ekasta palasta!

Reunasta tuli hieman laineikas, koska laiskana laitoin vuoan reunoille vain leivinpaperia ja se kun ei ihan pysy suorana reunoja pitkin. Mutta itseasiassa kun koko kakkua katsoi, se näytti aika kivalta. Ja kakun kaveriksi kaivoin pakkasesta itse poimittuja mansikoita kesältä ja ne toi hyvin hieman raikkautta muuten niin tuhtiin kakkuun. 



Ainekset:

200g suklaata
200g voita
4kpl kananmunia
2dl sokeria 
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi mikrossa ja kaada munasokeriseokseen.
3. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti.
4. Kaada taikina pyöreään vuokaan. Voitele ja jauhoita vuoka ennen tai käytä leivipaperia.
5. Paista uunin alatasolla n. 15-20min 200°C. 

(Pidin itse uunissa 25min, koska epäröin ottaa pois aiemmin. Ensi kerralla aioin ottaa pois ajallaan, vaikka mielestäni oli hyvä näinkin, ei ollut paistunut liikaa ja mudcaken koostumus säilyi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti