Tein joulun jälkkäriksi vihreä kuula -juustokakkua. Kakku oli ihanan raikas ja myös nopea tehdä! Teen varmasti uudelleen ja aion kyllä kutsua tätä ennemmin päärynäjuustokakuksi, koska vihreä kuulahan on päärynän makuinen, vihreä kuula tuo liian vahvasti jouluisen viban. Kakun koristeeksi laitoin vihreä kuula konvehteja kun niitä oli sopivasti kaapissa, koristeeksi sopii myös esim. valkosuklaa rouhe.
POHJA
200g bastogne tai biscoff keksejä
75g voita
TÄYTE
4dl kuohukermaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
1prk vihreitä kuulia - päärynämarmeladia
5 liivatelehteä
1. Laita noin 22cm kokoiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjan päälle.
2. Sulata voi ja murskaa keksit. Yhdistä, painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
3. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon puolet päärynämarmeladista. Mausta tomusokerilla.
4. Vaahdota kerma ja yhdistä tuorejuustomassan kanssa.
5. Kuumenna tilkka vettä ja purista kylmässä liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena naunaha täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
7. Irrota reunat ja levitä kakun päälle loput päärynämarmeladista. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti